Obavijesti

News

Komentari 177

'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu'

'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu'
4

Nestao je posljednji tračak svjetla, kad sam vidio da Živi zid napuštaju brojni aktivisti, koji su dane i dane bili na deložacijama... koji nikada ne bi rekli ništa protiv stranke, kaže Bunjac

VIDEO

Branimir Bunjac, suspendirani član Živog zida, odlučio je izaći iz stanke. Odluku je objavio danas u Saboru, dan nakon što je isto odlučio i njegov stranački kolega Ivan Pernar. 

'Nastao je show, Palfi i njen suprug grčevito drže pozicije...'
'Nastao je show, Palfi i njen suprug grčevito drže pozicije...'

- To je za mene važan i emotivno težak trenutak. Svi mi koji smo bili u Živom zidu živjeli smo za Živi zid. U trenutku kad smo vidjeli da je jedna osoba privatizirala stranku kao svoj obrt i da ne postoji šansa da hrvatska verzija Elene Ceaușescu dopusti ikakve izbore u stranci, nismo imali izbora i morali smo prestati davati podršku takvoj politici. S gospođom Palfi nema dogovora, kaže Bunjac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:14
Bunjac za sedam kredita mora mjesečno izdvojiti 9 tisuća kn
Bunjac za sedam kredita mora mjesečno izdvojiti 9 tisuća kn

Bunjac je pojasnio kako sada postaje neovisni zastupnik. Podsjetio je da je aktivacija mandata Vladimir Palfi već napisana te da je samo na tajnici da taj dokument preda u saborske službe. Ne aktivira li Palfi mandat najavio je da će podnijeti ostavku na dužnost  zastupnika jer taj mandat pripada Živom zidu. .

- Nestao je posljednji tračak svjetla, kad sam vidio da Živi zid napuštaju brojni aktivisti, koji su dane i dane bili na deložacijama... koji nikada ne bi rekli ništa protiv stranke, postalo je jasno da tu više nema mjesta za mene. Postajem neovisni zastupnik. Imam sada dvije mogućnosti: da nastavim djelovanje u drugom formatu ili da se vratim u političku anonimnost, rekao je Bunjac i dodao kako je jedna od opcija suradnja s Pernarom i ostalim bivšim članovima Živog zida. 

Na pitanje je li bio u kontaktu sa Sinčićem, Bunjac je odgovorio:

- Nudio sam mu razgovor, ali putem njegovog Messengera, e-maila, Vibera ne možete ga dobiti. Vidio sam ga u Saboru, ali on jednostavno ne odlučuje ni o čemu pa s njim nema smisla ni razgovarati. Sinčić se sakrio u mišju rupu, ne usudi se izaći pred novinare. I takav čovjek želi voditi Hrvatsku. Ja i Sinčiću i Palfi želim svako dobro i svaku sreću, isto kao i svim drugim strankama u Hrvatskoj.

Što se tiče saborskog mandata, Bunjac je objasnio da se nakon njega vraća na svoje radno mjesto u školu. Osvrnuo se i na sedam kredita koje obitelj  otplaćuje. Naveo je kako se to sada pokušavaju problematizirati i zastrašiti ga zato što će sada imati manja primanja, a ima dvoje maloljetne djece.

- Spreman sam radije biti siromah nego podupirati pogrešnu politiku i pogrešne ljude. Svi krediti su podignuti između 2004. i 2006. godine, plaćao sam ih i prije, pa ću i sada, a srećom, dio ih uskoro ističe. To što se oni brinu za moje kredite, govori o njima samima kakvi su - rekao je Bunjac.

Na pitanje što ako mu Ivan Vilibor Sinčić ponudi mandat u Europskom parlamentu, Bunjac je rekao: 

- Ako mi preda mandat, onda ću ja odlučivati što ću s tim mandatom. Logično je da ako je mandat od Živoga zida da ga predam Živom zidu, Mandat nije moj. To bi bila prevara birača. Ali ne mogu ga prepustiti dok ga nemam  - rekao je. 

Na pitanje ako dođe do toga da Sinčić prepusti mandat, hoće li ići u Europski parlament uzvraća: 

- Neću ići u Europski parlament jer bi to bila prevara birača - tvrdi Bunjac. 

Zahvalio se na kraju Ivanu Viliboru Sinčiću i Vladimiri Palfi te im poželio "svu sreću u životu".

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava