Obavijesti

News

Komentari 162

I Crkva će biti na udaru Slavka Linića: Svi moraju platiti porez

I Crkva će biti na udaru Slavka Linića: Svi moraju platiti porez
1

Jasno je da će i Crkva morati plaćati za nefunkcionalnu imovinu, ali i država. Svi moraju platiti jer moramo osigurati stabilne prihode lokalnoj samoupravi, kaže Linić

VIDEO

Svi moraju platiti, rekao je ministar financija Slavko Linić u velikom intervjuu za Nacional čime je najavio da će ova Vlada oporezovati Crkvu.

- Sve mora biti u funkciji. Jasno je da će i Crkva morati plaćati za nefunkcionalnu imovinu, ali i država. Svi moraju platiti jer moramo osigurati stabilne prihode i jedinicama lokalne samouprave. Ustavni sud je srušio naš prijašnji zakon koji je penalizirao imobiliziranu imovinu, ali ovaj put nećemo raditi kazneni zakon i neće pasti - rekao je Linić  čime je odgovorio na pitanje o Zakonu o porezu na imovinu.  

'Nema straha za one koji imovinu koriste'

Prema Linićevim najavama, ovaj mjesec u Hrvatsku dolaze eksperti MMF-a i Svjetske banke za oporezivanje imovine. Linić poručuje da se ne trebaju bojati oni koji imovinu koriste, oni kojima je stan potreba. 

- Nitko neće plaćati više nego dosad kroz komunalne naknade. Ali oni koji imovinom špekuliraju moraju platiti više -  tvrdi Linić. 

'Bankama će najveći izazov biti otpis dugova'

Na pitanje je li odustao od najavljenog jačeg oporezivanja banaka, Linić je rekao da s bankama Vlada zasad korektno surađuje. 

- Oslobođen je novac preko HNB-a i spuštene kamate na 3 do 5 posto. Za njih će najveći izazov i teret biti upravo otpis dugova, nagodbe, ulazak u vlasništvo tvrtki. To će im značajno pogoršati bilance. Također im se neće isplatiti imati mrtvi kapital u imovini zbog novog poreza - rekao je ministar financija. 

O padu BDP-a: Krivo je loše vođenje javnih tvrtki

Dodao je da nije očekivao tako velik pad BDP-a u prvom tromjesečju od 1,3 posto. Smatra da je bez razloga podbacila proizvodnja energije i rudarstvo. 

- To nema veze s krizom, nego lošim vođenjem javnih tvrtki u kojima država ima puno utjecaja - rekao je Linić u intervjuu u kojem je otkrio da nakon ovog mandata više ne planira biti ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa