Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
280 komentara

I dalje ga čuva: Na grobu svog vlasnika živi već šest godina

Njemački ovčar Capitan od kuće je pobjegao odmah nakon pogreba i otada je na grobu. Misterija je kako je sam uspio naći grob jer ga obitelj tamo nije vodila

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
280 komentara

Vjerni pas već šest godina odbija napustiti grob svog gospodara. Njemački ovčar Capitan pobjegao je od kuće kada je 2006. godine umro njegov vlasnik, Argentinac Miguel Guzman. Tjedan dana kasnije obitelj preminulog muškarca otišla je do njegovog groba na kojem su zatekli psa koji je jaukao od tuge. Capitan je otada rijetko napuštao groblje u argentinskom gradu Villa Carlos Paz.

Miguel je psa kupio 2005 godine kao rođendanski poklon za svog sina Damiana (13). U ožujku iduće godine Miguel je iznenada umro, a psa kući nije bilo već kada se obitelj vratila s pogreba.

- Tražili smo ga, ali je nestao. Mislili smo da ga je netko pregazio. Sljedeće nedjelje išli smo na groblje i Damian je prepoznao svog ljubimca. Captitan je došao do nas. Jaukao je i lajao, činilo se kao da plače, ispričala je Veronica, udovica preminulog Miguela i dodala da psa nikad nisu vodili na groblje pa ostaje tajna kako je pronašao mjesto. 

Obitelj je na groblje išla i dva tjedna nakon sprovoda. Tada ih je pas slijedio i kratko vrijeme proveo s njima, ali prije mraka se vratio na groblje, piše Daily Mail.

- Mislim da nije htio da Miguel bude sam noću, ispričala je Veronica.

Miguelov sin Damian psa je u nekoliko navrata pokušao vratiti kući, ali uvijek se vraćao na groblje.

- Mislim da će biti tamo dok ne ugine. Čuva mog tatu, rekao je Damian.  

Radnici na groblju brinu se za psa i hrane ga

I upravitelj groblja, Hector Baccega, sjeća se dana kad je prvi put vidio psa.  On se jedan dan samo pojavio i počeo lutati po groblju dok nije našao grob svog gospodara. Tijekom dana znao je malo prošetati, ali uvijek se vraćao na isto mjesto i tamo ostajao cijelu noć. Radnici na groblju uskoro su se počeli brinuti za psa i hraniti ga. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message