Obavijesti

News

Komentari 15

'I mi smo žestoki!': Navijači iz doma - prosjek godina im je 85

'I mi smo žestoki!': Navijači iz doma - prosjek godina im je 85
4

Noćima prije posljednje dvije utakmice nismo mogli spavati od uzbuđenja. I srca nam jako tuku. Sve za Hrvatsku!, kažu korisnici Doma za starije Matić iz Sesvetskog Kraljevca

VIDEO

Ima jedna zemlja mala, sada svatko za nju zna, ono što je bio Brazil, to je sada Hrvatska, pjevaju uglas korisnici Doma za starije Matić iz Sesvetskog Kraljevca dok navijaju za naše nogometaše. 

Euforija oko SP-a ih je potpuno obuzela. Zdušno navijaju prateći svaku utakmicu reprezentacije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

navijači 02:18

- Imamo i mi svoje rituale pred utakmicu, kao i naši dečki. Prvo se moramo dobro najesti, napiti i odmoriti, pa se onda šminkamo i odijevamo dresove kako bismo bili ljepši. Onda se okupimo u dnevnom boravku pred televizirom i zajedno gledamo - govore nam ovi “vatreni” navijači i navijačice. Voditeljica doma Kristina Prpić nabavila im je sve potrebne navijačke rekvizite, od šalova, kapa, naočala s hrvatskim grbom.... I trube, naravno. 

- Znamo sve navijačke pjesme, s nama pjevaju i sestre te se svi veselimo - kaže Milica (89). Sutra se nadaju da će Hrvatska pobijediti, a znaju i da će ih poraz ražalostiti. 

Vidjet ćemo, lopta je okrugla. U sportu možeš navijati i biti veseo kad pobijedimo i biti žalostan kad izgubimo, tako je to, smije se Vilma (87). Posebno su ponosni jer na finale u Rusiju putuje i zastava iz njihova doma. Posljednja utakmica protiv Engleske bila im je i najnapetija. Englezi su nas podcijenili, kažu, a pamte čak i u kojoj je minuti postignut gol. 

- Drugo poluvrijeme protiv Engleske, poslije 68. smo se probudili i igrali bolje, mnogo bolje. A konačna pobjeda stigla je u produžetku - kaže Vilma. 

Prosjek godina u domu je 85, neki su slabijeg, neki boljeg zdravlja, ali svaki ih put ponese zajedništvo. 

- Srce tuče jako i snažno za Hrvatsku - govori Slavica (88). Mara (90) najvatrenija je navijačica. Iako gotovo ne vidi, kaže kako prati svaki pokret sjedeći tik do televizora. Najstarija je navijačica Marija (100). Nikola (78) i inače u mirovini prati nogomet, nakon posljednje se utakmice tresao od uzbuđenja. Hrvatska, kaže, ima odličnu taktiku, a nogometaši su super pripremljeni. Najbolji igrač im je Modrić, a i Subašić i Mandžukić su im dragi. I svi drugi su kak’ treba. Za izbornika Dalića imaju samo riječi hvale. 

- Dalić je najljepši od svih, najozbiljniji, ima lijepo držanje, smiren je te uvijek lijepo odjeven u bijelu košulju i s rukama u dežpovima. Ma pravi gospodin - smiju se. Voditeljica Kristina Prpić kaže da ih je navijanje “podiglo” te da im je to ujedno i odlična tjelovježba i razgibavanje, a dobili su i osjećaj da sudjeluju u nečem akutalnom, što starijima koje društvo obično gurne na marginu uvijek kronično nedostaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela