Obavijesti

News

Komentari 277

'I sljedećih pet godina ja ću u Knin dolaziti kao predsjednica'

'I sljedećih pet godina ja ću u Knin dolaziti kao predsjednica'
6

Ovdje sam danas kao predsjednica i idućih pet godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica, rekla je Kolinda Grabar Kitarović novinarima nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najavila je, čini se, da se namjerava kandidirati za novi mandat.  

- Ovdje sam danas kao predsjednica i idućih pet godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica, rekla je Kolinda Grabar Kitarović novinarima nakon svečanosti na kninskoj tvrđavi, javlja Večernji list.

'Jedna je predsjednica'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon predsjednice, novinarima se obratio i premijer Andrej Plenković koji je kazao da je suglasan s njezinom kandidaturom te da je na predsjednici odluka o tome kada će i službeno objaviti kandidaturu, javlja Dnevnik.hr.

Premijer je rekao i da svi ostali kandidati, s obzirom na kandidaturu, mogu slobodno objaviti svoje kandidature, no ''jedna je predsjednica'

'Krvlju smo platili slobodu, mi smo ponosni na našu povijest'
'Krvlju smo platili slobodu, mi smo ponosni na našu povijest'

Kolinda Grabar Kitarović je prije toga u sklopu svečanosti održala govor na glavnom trgu u Kninu:

- Svaki put kad sam u Kninu prolaze me trnci jer znam da je ovdje na današnji dan, uz krvave žrtve, otvorena nova stranica povijesti hrvatskog naroda. Vizija predsjednika Tuđmana, vizija slobodne, neovisne i demokratske Hrvatske. Naš barjak na tvrđavi, postao je naša stvarnost, rekla je predsjednica.

- Poslali smo poruku svijetu da imamo pravo sami odlučivati o svojoj sudbini. to pravo spremni smo braniti pred bilo kime i bilo čime, sada i zauvijek. Kao prva hrvatska predsjednica danas imam čast pokloniti se svim braniteljima koji su dali svoje živote, zdravlje...Od nas političara ne očekuju se svađe koje potiču apatiju, beznađe i podjele jer na ovom mjestu izborili smo se da upravljamo vlastitom sudbinom. Mi smo ti koji snose tu odgovornost, svi mi, jer ovo je naša domovina, jedna i vječna i upravo ovdje citirat ću generala koji je rekao:

- Rat je gotov, okrenimo se budućnosti, rekla je predsjednica.

Dodala je kako je naš zadatak Hrvatsku učiniti prosperitetnom zemljom u kojoj se cijeni život i svaki čovjek. 

Butković: Stojimo na raspolaganju Grabar Kitarović u trci za drugi mandat

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je u ponedjeljak u Kninu da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a te da joj svi članovi stoje na raspolaganju kako bi joj pomogli u izbornoj trci za drugi mandat.

"Očekujemo pobjedu, ona je kandidatkinja pobjedničke stranke HDZ-a, i svi smo tu na raspolaganju da joj u tome pomognemo", kazao je Butković.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije u ponedjeljak je rekao da predsjednici, nakon što donese odluku i krene u kampanju slijedi samo još jedan korak, a to je pobijediti.

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier izrazio je u ponedjeljak u Kninu uvjerenje da će aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je danas neizravno najavila ponovnu kandidaturu odnijeti pobjedu na predsjedničkim izborima.

"Ja sam uvjeren da će Kolinda pobijediti i naravno svi u HDZ-u ćemo je podržati", kratko je prokomentirao Stier novinarima na obilježavanju 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije  "Oluja" u Kninu.

Istaknuo je i da je današnji blagdan trenutak za prisjećanje na veličanstvenu pobjedu, ostvarenoj zahvaljujući prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te svim braniteljima.

"Trebamo biti ponosni i uvijek slaviti ovaj dan", dodao je Stier.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak u Kninu kako vjeruje da će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović o svojoj kandidaturi govoriti nakon obilježavanja 'Oluje', a što se tiče HDZ-a sadašnja predsjednica postat će i buduća.

Medved je to rekao u ponedjeljak u Kninu, gdje se održava središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije "Oluja."

"Što se tiče HDZ-a naša predsjednica će postati i buduća predsjednica", dodao je Medved.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 277
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti