Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
184 komentara

I Tomašić čudi što se Mamića istražuje 5 mjeseci prije izbora

Šefica konzervativaca komentirala je u Zadru istragu protiv braće Mamić, a rekla je i kako nije isključeno da na izborima bude dio "domoljubne koalicije" s HDZ-om

Boris Ščitar/VečernjiList
Foto: Boris Ščitar/VečernjiList
184 komentara

Hrvatska europarlamentarka, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u subotu je kasnila na konferenciju za novinare u Zadru zbog trajekta. Ispričavajući se novinarima na kašnjenju, Tomašić je rekla da su na trajektu s Korčule prema Splitu imali problema sa zatvaranjem rampe. 

– Čekali smo 45 minuta da se to riješi, a kad smo došli u Split opet je bilo manjih poteškoća oko rampe, ali evo stigla sam s malim zakašnjenjem - rekla je predsjednica hrvatskih konzervativaca.  Najavila je kako će na parlamentarne izbore njezina stranka izići u koaliciji pet stranaka, ali nije isključila ni da budu dio velike HDZ-ove „domoljubne koalicije“. 

– O tome sam razgovarala s predsjednikom HDZ-a Karamarkom i otvoreno sam mu rekla da ako ljevica bude imala veliku koaliciju s Josipovićem i Holy, onda i desnica mora ići zajedno. Ako ne bi, zašto ta domoljubna koalicija ne bi imala jedan korektor, a trebat će - kazala je Tomašić. 

Komentirajući slučaj istrage koja se provodi nad braćom Mamić, rekla je kako ne vjeruje u hrvatsko pravosuđe, te kako je razmišljala zatražiti monitoring Europske komisije nad našim pravosuđem. 

– Ja ne znam što je s Mamićem, jer mu ne vodim knjige, ali meni je isto malo čudno  da se to radi pet mjeseci pred izbore, a kažu Mamić je to godinama radio. U svakom slučaju neka institucije rade svoj posao, ali pošteno i bez politike - poručila je iz Zadra predsjednica HKS-a.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message