News

Komentari 2

Iako je ćelav, Dretar podržava zahtjeve frizera i poziva Vladu: 'Smanjite im PDV na 13 posto'

Iako je ćelav, Dretar podržava zahtjeve frizera i poziva Vladu: 'Smanjite im PDV na 13 posto'

Za vrijeme nedavne karantene svi smo shvatili koliko je ljudima važna osobna urednost koju pružaju frizerski profesionalci, poručio je za saborskom govornicom zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar

Zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar podržao je za saborskom govornicom inicijativu neovisne grupe vlasnika frizerskih salona koja traži smanjenje PDV-a s 25 na 13 posto za frizersku industriju. 

- Po trenutnim propisima frizerski saloni s godišnjim prometom do 300.000 kuna nisu u sustavu PDV-a, odnosno u sustav ulaze čim prijeđu taj prag i PDV počinju plaćati u visini 25 posto što za posljedicu ima povećanje cijena krajnjim korisnicima - istaknuo je dodavši kako se na taj način njeguje nepravedna konkurencija te ne stimulira pravedan razvoj poduzetnika u frizerskoj industriji. 

-  Države članice EU smiju i mogu samostalno donositi odluke o smanjenju stope PDV-a u slučaju kada takva odluka može povoljno utjecati na poslovanje određenih malih i srednjih poduzeća koja djeluju na lokalnim razinama. Za vrijeme nedavne karantene shvatili smo koliko je ljudima važna osobna urednost koju pružaju frizerski profesionalci - rekao je naglasivši kako bi se smanjenjem PDV-a u toj grani ostvarile višemilijunske koristi za državni proračun i veća zaposlenost. 

Naveo je analizu koju je napravila ova neovisna grupa vlasnika frizerskih salona.

- Povećao bi se broj salona u sustavu PDV-a i broj zaposlenika, a po realističnom scenariju to bi donijelo prihod od oko 68 milijuna kuna u pet godina - naveo je pa se našalio na svoj račun.

- Frizerima treba smanjiti PDV kad smo se za njih počeli zauzimati i mi ćelavi - rekao je. 

Najčitaniji članci