Obavijesti

News

Komentari 36

ICTY na neodređeno prekinuo sudski proces Goranu Hadžiću

ICTY na neodređeno prekinuo sudski proces Goranu Hadžiću
1

Raspravno vijeće Haškog suda smatra da Goran Hadžić nije u stanju pojavljivati se pred sudom i prekida sudski proces na neodređeno vrijeme, stoji u odluci sudaca

VIDEO

Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) na neodređeno je vrijeme prekinuo sudski proces za ratne zločine protiv nekadašnjeg političkog vođe hrvatskih Srba Gorana Hadžića, koji je prošle godine zbog tumora na mozgu u terminalnoj fazi privremeno pušten na slobodu.

"Raspravno vijeće Haškog suda smatra da Goran Hadžić nije u stanju pojavljivati se pred sudom i prekida sudski proces na neodređeno vrijeme", stoji u odluci sudaca koja je u utorak objavljena na internetskim stranicama ICTY-ja.

S obzirom na dijagnozu neoperabilnog tumora na mozgu u terminalnoj fazi, pedesetsedmogodišnji Goran Hadžić je u travnju 2015. privremeno pušten na slobodu. Vratio se u kući u Srbiju i ne boravi ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi.

Bivši predsjednik samozvane republike srpske krajine, Hadžić je pred Haškim tribunalom optužen za zločine protiv čovječnosti u Hrvatskoj.

Tereti ga se po 4 točaka optužnice za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja počinjene ubojstvima stotina i progonom tisuća Hrvata s okupiranih područja Hrvatske tijekom Domovinskog rata te za niz drugih zločina.

Uhićen je u srpnju 2011. na Fruškoj gori i izručen Haškom sudu. Ondje se pri prvome pojavljivanju pred sudom izjasnio da nije kriv.

Suđenje protiv njega započelo je 16. listopada 2012., a tužiteljstvo je 9. travnja prošle godine završilo s iznošenjem dokaza. Izvođenje dokaza obrane počelo je u srpnju.

Pacijent u Hadžićevu stanu prosječno preživi 17 mjeseci, a između 65 i 75 posto pacijenata umire u roku od dvije godine od postavljanja dijagnoze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa