News

Komentari 2

"Idemo u nadzor RBA banke, neugodno smo iznenađeni"

"Idemo u nadzor RBA banke, neugodno smo iznenađeni"

RBA je ovih dana objavila poziv za odabir PR agencije, međutim jedna stavka oglasa na rubu je zakonitosti i tiče se Ustavnog, ali i ostalih sudova u Hrvatskoj

Boris Vujčić, guverner HNB-a najavio je provođenje nadzora nad Raiffeisen bankom, nakon što je Index objavio njihov poziv za odabir PR agencije, u kojem kao jedan od zadataka za izabranu agenciju stoji među ostalim 'vršenje pritiska na Ustavni i druge sudove u Hrvatskoj'.

Boris Vujčić potvrdio je za Tportal da je vidio priču oko oglasa RBA-e. Dodao je da su neugodno iznenađeni te da će provesti nadzor kako bi vidjeli o čemu se radi.

Kasnije se oglasila i Hrvatska narodna banka.

- Hrvatska narodna banka ističe da bilo kakav pritisak na rad Ustavnog suda Republike Hrvatske i bilo kojeg suda ili suca u Republici Hrvatskoj, neovisno o tome dolazi li pritisak od strane samog sudionika sudskog postupka ili putem posrednika, predstavlja neprimjereno i nedopustivo, a moguće i kažnjivo ponašanje - objavili su iz HNB-a, te dodali da su neugodno iznenađeni ovim postupkom.

- U okviru svojih ovlasti hitno ćemo provesti nadzor u Raiffeisenbank Austria d.d., Zagreb, te poduzeti potrebne mjere - zaključili su.

 

Najčitaniji članci