Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Identične sestre blizanke skupa pobijedile leukemiju

Liječnici su rekli da su šanse da obje curice obole od leukemije jedan na prema devet milijuna, no bili su u krivu. Zajedno su prebrodile kemoterapiju

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
9 komentara

Katie i Chelsea Young (11), jednojajčane sestre blizanke iz Brecona u Velikoj Britaniji, oboljele su od leukemije u samo par tjedana razmaka. Danas su oličenje zdravlja zahvaljujući međusobnoj potpori i ljubavi tijekom godina koja im je pomogla da se oporave.
- Bojala sam se da ovaj dan možda neću doživjeti - kaže majka blizanki Sheena Young (42) nakon što je ispratila kćeri na prvi dan šestog razreda osnovne škole.
- Otkada su im dijagnosticirali leukemiju, uvijek mi je negdje u glavi bilo da jedna od njih, ili obje, neće uspijeti preživjeti - kaže majka. Medicinska sestra primjetila je da je Katie blijeda i malaksala te su joj liječnici u svibnju 2001. godine dijagnosticirali leukemiju. Majka je bila užasnuta pomišlju da će i Chelsea oboljeti jer su djevojčice identične blizanke. No liječnici su ju tješili da je to gotovo nemoguće, da su šanse jedan na prema devet milijuna. Nažalost, to se ispostavilo pogrešnim te su i Chelsea dijagnosticirali istu bolest. Djevojčice, tada 4-godišnjakinje, primale su intenzivni tretman kemoterapijom. Majka kaže kako su cijelo vrijeme ostale vesele, a kada im je otpala kosa igrale su se s plavim perikama. Prošle godine liječnici su im rekli da je bolest nestala.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message