Obavijesti

News

Komentari 14

Identificiran treći napadač na Bataclan: Raznio se u dvorani

Identificiran treći napadač na Bataclan: Raznio se u dvorani
8

Le Parisien navodi da je riječ o muškarcu iz Strasbourga koji se zove Fouad Mohamed-Aggad. Potkraj 2013. putovao je Siriju s grupom mladih radikala

VIDEO

Francuska policija identificirala je trećeg napadača na Bataclan, javlja BBC.

Le Parisien navodi da je riječ o muškarcu iz Strasbourga koji se zove Fouad Mohamed-Aggad (23). U Siriju je otišao krajem 2013. godine, zajedno sa starijim bratom Karimom i još osmoricom mladića iz okolice Strasbourga. Dvojica su poginula nedugo nakon dolaska na sirijsku bojišnicu, a sedmorica su se vratila u Francusku. Fouadov brat Karim i još šestorica mladića uhićena su nedugo nakon povratka u Francusku, a Fouad je ostao u Siriji. Vratio se u zemlju rođenja kako bi počinio najsmrtonosniji napad u francuskoj povijesti.

U terorističkom napadu na Bataclan u kojem se održavao koncert benda Eagles of Death Metal poginulo je 90 ljudi,  a identificirani napadač se raznio.

POGLEDAJTE VIDEO: Grupa koja je svirala u klubu Bataclan došla se pokloniti žrtvama

Pokretanje videa...

24sata Video 00:35

Ostala dvojica napadača, koja su se također raznijela, identificirana su kao Omar Ismail Mostefai (29) i Samy Amimour (28).

Mostefai je identificiran pomoću otiska prstiju nađenih na mjestu napada. Rođen 21. studenog 1985. u siromašnog pariškom predgrađu Courcouronnes, Mostefai je u dosjeu nakupio osam presuda za sitna kaznena djela od 2004. do 2010. Nikad nije bio u zatvoru . Francuski tužitelj Francois Molins izjavio je da su obavještajne službe Mostefaija 2010. stavile na listu više od 2000 ljudi za koje se sumnja da bi mogli postati meta radikalizacije , ali njegovo ime nikad nije povezano ni s jednom istragom o terorizmu.

Amimour, koji je živio u pariškom predgrađu Drancy, je 2012. osumnjičen za terorizam. Bio je pod policijskim nadzorom, no u međuvremenu im je uspio pobjeći. Vlasti su za njim izdale međunarodnu tjeralicu.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature