Obavijesti

News

Komentari 43

Igor Dragovan: Zakonodavstvo ćemo promijeniti prije izbora

Igor Dragovan: Zakonodavstvo ćemo promijeniti prije izbora
1

SDP-ovac je kazao da smatra da izborno zakonodavstvo u nekim segmentima treba izmijeniti već za sljedeće parlamentarne izbore po modelu za europske izbore

VIDEO

Igor Dragovan (SDP) potvrdio je kako će Klub SDP-a partnerima i opoziciji ponuditi određena rješenja izmjene izbornog zakonodavstva.

- Već smo rekli da nismo protiv preferencijalnog glasovanja. Slušamo građane i izborno zakonodavstvo u nekim segmentima treba izmijeniti već za sljedeće parlamentarne izbore po modelu za europske izbore - rekao je Dragovan i dodao kako će se već idući tjedan sastati s ostalim zastupnicima. 

Rok, da bi izmjene vrijedile već na idućim parlamentarnim izborima, je veljača.

- Pozivamo sve da postignemo što veći konsenzus. Saslušat ćemo prijedloge sviju. Građanima mogu poručiti da će biti promjena za sljedeće izbore - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Svi prijedlozi su na stolu'

Što se tiče prijedloga vezanih za izborno zakonodavstvo koje su predložili ostali klubovi i zastupnici i koji su trenutno u proceduri, Dragovan kaže kako su svi ti prijedlozi na stolu.

- Najavljena je sjednica Predsjedništva Sabora gdje ćemo otvoriti tu temu - potvrdio je.

Na pitanje što je SDP potaklo da ipak odluči ići na izmjene izbornog zakonodavstva, naglasio je da je SDP o tome raspravljao puno prije svih ostalih inicijativa, i prije inicijative 'U ime obitelji' i prije predsjednikova pisma.

- Otvorili smo tu raspravu i nismo je zatvorili - prisjetio se i na kraju dodao kako je uvjeren da imaju dovoljno glasova da naprave nužne promjene izbornog zakonodavstva, čak i bez HDZ-a.

'Dobro je da prvi krug izbora nije između Božića i Nove godine'

Dragovan je komentirao i mogući datum održavanja prvog kruga predsjedničkih izbora.

- To je u intervenciji Vlade. Osobno mislim da je 11. siječnja dobar datum, da prvi krug ne bude između Božića i Nove godine i to je sve statutarno u redu - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!