Obavijesti

News

Komentari 22

Igra s legendarnim likom je hit među korisnicima iPhone-a

Igra s legendarnim likom je hit među korisnicima iPhone-a
1

“Profesor Balthazar” na tržište je izašao 12. kolovoza i odmah počeo ostvarivati odlične rezultate. Pohvale Goranu i njegovoj ekipi stižu odasvud pa čak i iz SAD-a

VIDEO

Sjećate se legendarnog profesora Balthazara kako je zamišljeno hodao svojim laboratorijem dok mu nije sinula ideja kojom će pomoći Balthazargradu? Kultni hrvatski crtani film 
mnoge je generacije držao prikovane uz TV-ekrane, a od nedavno je zaludio i korisnike iPhonea.

- Kao klinci smo gledali profesora Balthazara i odrasli uz njega. Radili smo na nekim drugim projektima, a onda nam je sinula ideja kako bi profesora mogli uvesti i u mobilni svijet kao igru. Cijeli projekt radili smo uz puno ljubavi jer smo sentimentalno vezani uz Balthazara - rekao je Goran Milaković (25), koji je s četiri suradnika iz tvrke Bijela rukavica razvio odličnu igru za najpopularniji mobilni uređaj.

“Profesor Balthazar” na tržište je izašao 12. kolovoza i odmah počeo ostvarivati odlične rezultate, osobito u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Pohvale Goranu i njegovoj ekipi stižu odasvud pa čak i iz SAD-a te Kine.

- Nismo očekivali tako dobre rezultate i stvarno smo oduševljeni. Osobito jer nismo imali praktički nikakve reklame. U zadnjih tjedan dana naša igra je najprodavanija među korisnicima iz Hrvatske, a i u inozemstvu imamo odlične rezultate - rekao je Goran, apsolvent zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igra “Profesor Balthazar” osmišljena je da iskoristi sve mogućnosti iPhonea, ali i ljudske kognitivne sposobnosti. Objekti se pomiču pomicanjem iPhonea, povlačenjem na ekranu ili jednostavnim dodirom. Korisnik u devet nivoa mora riješiti razne zagonetke, a nakon što uspješno završi igru, dobije profesorovu e-diplomu za uspješan kraj.

No igra se može ponovno igrati jer ne završava uvijek isto. Tako stalno pruža zabavu.

- Željeli smo napraviti nešto za sve uzraste, od 7 do 77 godina. Baš kakav je bio i crtani film. Pa to su svi gledali! - rekao je Milaković, koji je igru napravio za šest mjeseci.

- Brend profesora Balthazara je zaista popularan izvan Hrvatske te se nadam da ćemo ga i ovom aplikacijom dodatno raširiti. Uskoro ćemo napraviti i dodatke te nove verzije igre. Nadamo se da će uskoro postati još popularnija - zaključio je Zagrepčanin.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović