Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

Igra s legendarnim likom je hit među korisnicima iPhone-a

“Profesor Balthazar” na tržište je izašao 12. kolovoza i odmah počeo ostvarivati odlične rezultate. Pohvale Goranu i njegovoj ekipi stižu odasvud pa čak i iz SAD-a

24sata
Foto: 24sata

Sjećate se legendarnog profesora Balthazara kako je zamišljeno hodao svojim laboratorijem dok mu nije sinula ideja kojom će pomoći Balthazargradu? Kultni hrvatski crtani film 
mnoge je generacije držao prikovane uz TV-ekrane, a od nedavno je zaludio i korisnike iPhonea.

- Kao klinci smo gledali profesora Balthazara i odrasli uz njega. Radili smo na nekim drugim projektima, a onda nam je sinula ideja kako bi profesora mogli uvesti i u mobilni svijet kao igru. Cijeli projekt radili smo uz puno ljubavi jer smo sentimentalno vezani uz Balthazara - rekao je Goran Milaković (25), koji je s četiri suradnika iz tvrke Bijela rukavica razvio odličnu igru za najpopularniji mobilni uređaj.

“Profesor Balthazar” na tržište je izašao 12. kolovoza i odmah počeo ostvarivati odlične rezultate, osobito u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Pohvale Goranu i njegovoj ekipi stižu odasvud pa čak i iz SAD-a te Kine.

- Nismo očekivali tako dobre rezultate i stvarno smo oduševljeni. Osobito jer nismo imali praktički nikakve reklame. U zadnjih tjedan dana naša igra je najprodavanija među korisnicima iz Hrvatske, a i u inozemstvu imamo odlične rezultate - rekao je Goran, apsolvent zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Igra “Profesor Balthazar” osmišljena je da iskoristi sve mogućnosti iPhonea, ali i ljudske kognitivne sposobnosti. Objekti se pomiču pomicanjem iPhonea, povlačenjem na ekranu ili jednostavnim dodirom. Korisnik u devet nivoa mora riješiti razne zagonetke, a nakon što uspješno završi igru, dobije profesorovu e-diplomu za uspješan kraj.

No igra se može ponovno igrati jer ne završava uvijek isto. Tako stalno pruža zabavu.

- Željeli smo napraviti nešto za sve uzraste, od 7 do 77 godina. Baš kakav je bio i crtani film. Pa to su svi gledali! - rekao je Milaković, koji je igru napravio za šest mjeseci.

- Brend profesora Balthazara je zaista popularan izvan Hrvatske te se nadam da ćemo ga i ovom aplikacijom dodatno raširiti. Uskoro ćemo napraviti i dodatke te nove verzije igre. Nadamo se da će uskoro postati još popularnija - zaključio je Zagrepčanin.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message