Ilegalnu borbu pokojni Račan htio je platiti zlatom Partije? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 76

Ilegalnu borbu pokojni Račan htio je platiti zlatom Partije?

Ilegalnu borbu pokojni Račan htio je platiti zlatom Partije?
1

Bivši potpredsjednik SDP-a Zdravko Tomac u memoarima piše o zlatu koje je Račan spomenuo. Tomac je otkrio da je zlato naslijedio od prethodnog lidera SKH

VIDEO

U siječnju 1991. Ivica Račan sazvao je sastanak s najbližim suradnicima. Odlučno je poručio da će pružiti otpor vojnom vrhu JNA. Ilegalnu borbu platio bi zlatom Partije.

Na sastanku je bio i bivši potpredsjednik SDP-a Zdravko Tomac, koji o svemu piše u novoj knjizi “Memoari dvostrukog obraćenika”. Nakon toga, kaže, o skrivenom blagu Komunističke partije šef SDP-a Račan nije rekao ni riječi.

Tomac je otkrio još jedino da je zlato naslijedio od prethodnog lidera Saveza komunista Hrvatske (SKH) Stanka Stojčevića. Ostali SDP-ovci nemaju pojma o partijskom zlatu.

- Ništa mi nije poznato. Apsolutno ništa - kaže Željka Antunović. Ništa ne zna ni Josip Leko, pa ni Dijana Pleština, supruga pokojnog Račana.

- Smiješno. Nikad čula. Ivica i ja smo jako puno pričali. Stručno se bavim takvim stvarima i ne bih zaboravila da je to ikad spomenuo - kaže Pleština. Tomac poručuje da će u knjizi otkriti još detalja. Možda kartu do skrivenog blaga?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe
PRIVELI IH NA SUD

FOTO Ovo su muškarci koje sumnjiče da su mučili hrvatske vojnike, jednom pronašli bombe

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i pretrage pokretnih stvari te su kod 72-godišnjeg osumnjičenika pronašli eksplozivna sredstva