Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
171 komentara

Ima li kraja: Direktor smetlišta kupio je penthouse od 120 m2

ISPLATIVA FOTELJA: Mladen Jozinović je sam sebi isplaćivao bonus i naknade, pa je kupio novi luksuzni stan u centru Vinkovaca. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kum je njegovu djetetu

Samouhljeb
Foto: PIXSELL/kombo
171 komentara

Četiri sobe, dnevni boravak, kuhinja, dva hodnika, dvije kupaonice, WC i ostava. Balkoni s tri strane stana. Opis je to penthousea od 119,9 kvadrata na četvrtom katu u centru Vinkovaca. Stančina je u mirnom kvartu, tik uz rijeku Bosut.

Vlasnik je od srpnja ove godine 37-godišnji Mladen Jozinović, direktor javnog podravskog odlagališta otpada Piškornica. Kako su otkrila 24sata, direktor Jozinović je bez znanja suvlasnika tvrtke sam sa sobom potpisao tri ugovora preko tvrtki kćeri koji mu osiguravaju ukupno 1,37 milijuna kuna bonusa i naknada.

Sve to uz redovnu direktorsku plaću od 18.500 kuna mjesečno. To mu je donijelo titulu samouhljeba. Lani si je Jozinović isplatio prvo 252.000 kuna jednokratno, zatim si je dao još milijun kuna bonusa. Za ovu godinu ugovorio je dodatnih 10.000 kuna naknada za svaki mjesec, što iznosi 120.000 kuna do kraja godine.

Zgrada u kojoj se nalazi luksuzni stan koji je kupio Jozinović:

Samouhljeb | Autor: Dubravka Petric/PIXSELL Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Kako smo saznali od investitora, stanovi su na toj lokaciji prodavani po cijeni od 1050 eura za četvorni metar. Stan bi po toj cijeni košao 944.000 kuna, a kako je Jozinović kupio još i garažu, dolazimo do iznosa od milijun kuna, koliko si je isplatio za bonus. Jozinović je inače iz malog slavonskog mjesta Stari Jankovci. Počeo je kao vlasnik maloga kafića As, ali je sad, zahvaljujući vođenju odlagališta otpada, postao milijunaš.

Odlagalište je u vlasništvu četiri županije i općine. Tri župana, međimurski, varaždinski i krapinsko-zagorski, ostali su zgroženi kad su čuli za isplate bonusa i naknada. Pokušat će vratiti novac, a Jozinoviću je izgledna smjena, a možda i kaznena prijava. Četvrti župan je Darko Koren (nezavisni i bivši član HSS-a), koji vodi Koprivničko-križevačku županiju.

On je i predsjednik skupštine, ali i kum Jozinovićevu djetetu. Upravo Korena prozivaju da štiti Jozinovića zbog dugogodišnjeg prijateljstva. Koren kaže da kumstvo nema utjecaj na to.

Darko Koren | Autor: Marijan Susenj/PIXSELL Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

- Dugo ga poznajem, on je izvrstan menadžer. Napravo je čuda u pripremi projekta centra za gospodarenje otpadom. Ne mislim da je ispravno da si je isplaćivao bonus i naknade. Ja sam znao da ima određena prava, ali iznose sam vidio tek iz medija. Nismo uspostavili dovoljne kontrole. Iako ga cijenim i iako mi je kum, isto bih mislio da mi je rođeni brat. On je pogriješio, kaže Koren.

Tvrdi kako nije točno da čelnici ostalih županija nisu znali za menadžerski ugovor koji je Jozinović imao i s pravnog stajališta je jedino njemu sve čisto. Međutim, i Koren osporava moralnost isplate. Na kraju, rekao nam je da bi cijeli projekt mogao patiti.

- Ne znam tko može osim Jozinovića sad završiti projekt centra vrijedan 70 mil. eura. Trebamo izabrati izvođače i krenuti u gradnju, Europska unija već nam je osigurala novac, kaže Koren.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message