News

Komentari 5

Ima strašnog i lijepog pijetla: ‘Moj Jura je mister Hrvatske’

Ima strašnog i lijepog pijetla: ‘Moj Jura je mister Hrvatske’

Pijetao Gabrijela Živka (9) iz Ferdinandovca pobijedio je 120 konkurenata. Dok mu se brat i sestra igraju, Gabriel barem tri sata na dan provodi sa svojim pijetlom Jurom. Čim se probudi, ide ga vidjeti

Moj Jura je domaća vrsta i to me posebno veseli. Prava je dobrica. Kad je bio mali, sjedio bi mi u krilu i stajao na ramenu i mogao sam ga unijeti u kuću. Sad mi mama ne da, povjerava nam Gabriel Živko (9) iz Ferdinandovca.

Na nedavnoj Picokijadi njegov je Jura kao od šale izborio titulu najljepšeg u konkurenciji od 120 pijevaca. Gabrielu nije bilo teško stajati na izložbi od 10 do 19 sati jer je bio uvjeren da će njegova Juru proglasiti prvakom.

- Kad su mog Juru proglasili najljepšim na Picokijadi, nisam znao što ću od sreće! Ujutro sam ga, kao i svakog dana, nahranio, a prije odlaska u Đurđevac oprao sam mu i noge - pripovijeda Gabriel. Za razliku od ostalih vršnjaka, vrijeme provodi brinući se o peradi na obiteljskom gospodarstvu. Roditelji Kristina i Ivica govore nam kako je, za razliku od sestre Fabiane (13) i brata Karola (12), sasvim okrenut poljoprivredi, a perad mu je strast.

- Kad su se prošlog ljeta izlegla dva pjetlića, Gabriel ih je uzeo u ruke i svaki im dan davao hranu i vodu. Uostalom, od sve troje djece Gabriel najviše pokazuje interesa da nastavi naš posao uzgoja junadi - govore nam roditelji budućeg farmera, koji nam je to i sam potvrdio rekavši da će uzgajati junad, ali i zadržati 30-ak komada peradi. I dok sestra i brat ujutro odlaze na igranje, Gabriel nakon buđenja prvo ide pogledati kokoši, a posebice kako je Jura proveo noć.

- Imamo još jednog pijevca, koji Juru baš ne voli i jako je zločest, pa na Juru moram posebno paziti - ozbiljnim nam glasom priča Gabriel, ponosan na svog ljubimca. Uz Juru još uzgaja kokoši i pijevce kapičarke, fenikse i japanske svilene pasmine. Na dan s njima provodi najmanje tri sata i trudi se da izgledaju što ljepše. Osim brige o peradi pomaže roditeljima u tovu junadi.

Najčitaniji članci