Ima table - nema table! Vratila se oznaka na Lovrin 'pašnjak' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 87

Ima table - nema table! Vratila se oznaka na Lovrin 'pašnjak'

Ima table - nema table! Vratila se oznaka na Lovrin 'pašnjak'
3

Nakon što su 24sata otkrila nove tri vile i prave cijene zemljišta na kojima se grade, ploča s dokumentacijom opet se pojavila na jednoj od zgrada. Prije nekoliko dana nije bila istaknuta na gradilištu...

VIDEO

U ponedjeljak smo otkrili kako se sto pedeset metara od vile Lovre Kuščevića u Nerežišćima, one koju iznajmljuje turistima i koja se u katastru još vodi kao pašnjak, upravo gradi kompleks luksuznih vila s bazenima. Tri nove vile niču na zemljištu čija je vlasnica donedavno bila Zorana Kuščević, supruga ministra uprave. 

Pokretanje videa...

00:18

Mještani su nam tada rekli kako se cijela gradnja izvodi u korist obitelji Kuščević pa smo upitali ministra da nam razjasni ove tvrdnje. Lovro nam je, između ostalog, poručio da je 'na samom gradilištu istaknuta dokumentacija sukladno Zakonu o gradnji'.

Gdje je ploča?

Isti taj dan, naš fotoreporter je bio na terenu i na cijeloj građevinskoj zoni nigdje nije bilo ploče s imenima investitora i izvođača radova.

Nakon otkrića ovih novih vila i prave cijene zemljišta na kojima se grade, ploča s dokumentacijom se opet pojavila na jednoj od zgrada.  

Podsjetimo, Lovrina supruga Zorana je prije više od 10 godina iznimno jeftino kupovala zemljišta u njegovim rodnim Nerežišćima dok je suprug Lovro bio načelnik te općine. Ukupno je za kupnju 4519 četvornih metara potrošila ukupno tek 60.000 kuna. Jedan pašnjak je platila zanemarivih 10.000 kuna. Sad je manje od pola tog zemljišta prodala za 1,5 milijuna kuna, a još joj je ostalo građevinsko zemljište vrijedno 1,3 milijuna kuna.

Kako je vrijednost zemlje toliko porasla?

To se ne bi dogodilo da općina Nerežišća, na čijem čelu je bio njen suprug Lovro, nije promijenila prostorni plan. I zemljišta koja je kupila supruga Zorana od pašnjaka su, na kojima nije dopuštena gradnja, postale vrijedne građevinske parcele. Doslovce jednim potezom pera i žigom obitelj si je tako priskrbila 2,8 milijuna kuna.

Nakon prenamjene zemljišta u 2011., supruga Zorana 2017. godine vadi rješenja o gradnji tri luksuzne vile s bazenima na dijelu zemljišta. Skoro u isto vrijeme njihovi obiteljski prijatelji Marija i Martin Jozić iz Gunje osnivaju novu tvrtku, Gold gradnja, kojoj je na čelu Marija Jozić. Zorana Kuščević zatim radi preparcelizaciju i svaka planirana vila dobiva svoju parcelu. Ukupno tri takve parcele za tri vile površine 1951 četvorni metar prodaju lani tvrtki Gold gradnja. Iz ugovora je vidljivo da je partnerstvo dvije obitelji planirano od početka, jer su predugovori sklopljeni kad je Zorana krenula vaditi dozvole.

Gold gradnja je imala lani nevjerojatnih četiri kune prihoda, tek su osnovani, pa se ne radi o nekoj respektabilnoj tvrtki. Ipak, ugovorili su kupnju 1951 kvadrat za 200.000 eura ili 1,5 milijuna kuna. Deset tisuća eura su dali predujma, a ostatak od 190.000 eura platit će u roku od pet godina. Zorana je kao osiguranje upisala hipoteku na jednu vilu. Vile udaljene 150 metara od kuće Kuščevićevih već su u visokoj fazi gradnje. Gradi ih tvrtka Bau gradnja, koju vodi Martin Jozić, i koja je zaradila milijune na obnovi Gunje nakon poplave. Zorana Kuščević pored tih vila ima još 2500 kvadrata građevinskog zemljišta vrijednog 1,3 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 87

VIDEO

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka
DIJETE POGINULO U EKSPLOZIJI

Otkriven novi detalj tragedije kraj Obrovca: Otac se slikao s granatom koja je ubila dječaka

Tragedija se dogodila na vojnom poligonu poznatom kao 'Crvena zemlja' koji je označen velikim tablama upozorenja

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu
OPREZ!

DHMZ je upravo objavio crveni alarm za jednu regiju! Moguća jača oluja uz tuču i grmljavinu

U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj promjenljivo i nestabilno, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice će biti pljuskova s grmljavinom, lokalno i izraženijih...
Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'
RAVNATELJICA POTVRDILA

Petero djece u teškom stanju u bjelovarskoj bolnici: 'Troje je u šok sobi, jedno se bori za život'

Petero djece, svi u dobi od 13 do 15 godina, jučer je završilo u bjelovarskoj bolnici s teškim ozljedama. Jednom djetetu se liječnici bore za život...