Obavijesti

News

Komentari 42

'Imamo 8 slučajeva omikrona. Četiri u Zagrebu i četiri u Splitu'

'Imamo 8 slučajeva omikrona. Četiri u Zagrebu i četiri u Splitu'

Oko 200 uzoraka poslano je na sekvenciranje u ECDC, kako bi se utvrdilo je li riječ o omikron varijanti, a ti rezultati dolaze s odgodom od deset dana

VIDEO

Prosvjed oko nekih stroga mjera nema svrhe, jer imamo mjere koje su izbalansirane, rekao je Davor Božinović nakon sjednice Vlade.

Vezano uz današnji prosvjed na Markovom trgu rekao je da svatko ima pravo iskazati nezadovoljstvo.

- Što se tiče policije, ona je tu da osigurava javni red i mir i neometano funkcioniranje institucija, što je činila i u prethodnim prosvjedima i to će činiti i u buduće ukoliko ih bude bilo - rekao je Božinović.

Na pitanje trebaju li svi provjeriti razinu antitijela prije primanja booster doze, Božinović je rekao da je to stručno pitanje.

- Ja sam ih primio bez testiranja, ali sam se testirao kasnije da vidim koliko mi je narasla razina antitijela - rekao je Božinović.

Nakon njega je govorio Beroš, koji je rekao kako Hrvatska ima osam slučajeva omikrona.

- Imamo osam potvrđenih slučajeva omikrona, četiri su u Zagrebu i četiri u Splitu - rekao je.

Prof. Jonjić: Moramo se cijepiti!
Prof. Jonjić: Moramo se cijepiti!

Osim toga, dvjestotinjak uzoraka, rekao je, poslano je na sekvenciranje u ECDC, a ti rezultati dolaze s odgodom od 10 dana. Govorio je o radu patronažnih sestara koje su kontaktirale starije necijepljene pa govori kako ih se nekolicina u konačnici odazvala. 

Potom je rekao da se ispričava ako je zbunio javnost nekim svojim izjavama.

- Kada se obavljalo serološko testiranje, osjetio sam potrebu dati svoj doprinos i bila mi je čast što sam kao netko tko je prebolio i cijepljen je dati svoju krv na analizu na antitijela u klinici Fran Mihaljević. Važno je znati dinamiku razine titra na antitijela, kako bismo znali dinamiku pada titra i koliko smo otporni na virus. Ono što je potpuno jasno, okolnosti se mijenjaju, preporuke struke se mijenjaju iz dana u dan zbog brzog širenja omikrona. Zato preporučamo treću dozu i moja isprika ako sam i sam doprinjeo zbunjenosti i sad šaljem jasnu poruku - isključivo zbog dolaska nove varijante i činjenice da preliminarni podaci pokazuju da zaštita od dvije doze možda nije dovoljna svima se preporuča treća doza, bez obzira na razinu antijela. Ja ću primiti booster u petak - rekao je Beroš.

Beroš je rekao da je sretan što nemamo previše omikron slučajeva u Hrvatskoj, ali da se može dogoditi da ćemo ih u narednim danima imati više, nakon što se vrate uzorci iz ECDC-a.

- Moramo bit spremni na brže širenje omikron varijante i mogućeg petog vala - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.