Obavijesti

News

Komentari 263

'Imamo novu Fimi medija, to je divan brak, štite jedan drugog'

'Imamo novu Fimi medija, to je divan brak, štite jedan drugog'
3

Bivši predsjednik rekao je i da će odluku o zatvaranju njegovog ureda dati na Ustavni sud i da će zatražiti odgodu primjene Zakona do konačne odluke Suda...

VIDEO

Bivši predsjendik Stjepan Mesić odlukom Sabora mora napustiti svoj dosadašji ured u Grškovićevoj  pa je sazvao konferenciju za novinare kako bi još jednom pojasnio čime se to njegov ured bavio. Pismeno je to predhodno bio slao predsjendiku Sabora da ga podjeli svim zastupnicima. 

- Izgleda da jedini zastupnici iz Domoljubne koalicije i svakako jedne snažne organizacije kao što je Most nezavisnih stranaka oni izgleda jedini to nisu dobili pa im još nije jasno. Ali nema ni jednog razloga da to ne pošlajem opet Saboru iaku je zakon donesen. Ukoliko se predsjendik Sabora vratio s jedne državničke posjete koja je ostala zapažena u međunarodnoj javnosti – sarkastično je dodao Mesić. Obzirom da je u odlucu sabora bio navedeno kako njegov ured nikada nije posalo izvješće o financijskoj učinkovitosti, a Mesić tvrdi da ga to nitko nije ni tražio, osvrnuo se kako niti neke agencije to ne posdnose.

- Radi se o stotinam milijuna koje su naše firme zaključile na stranim tržištima, ali dobro. A da se malo i našalimo pa pitam kakvu financisjku učinkovitost pokazuje Međunrodni centar za podvodnu arheologiju. To su isto državni organi koji moraju podnjet takav izvještaj. Tako isto i Agencija za opremu pod tlakom. Oni isto moraju dati svoju učinkovitost. Vjerojatno to predlagači zakona znaju – kaže Mesić ističući: 

"Niti jedan član vlade niti predstavnk Vlade da postavi pitanje ovom uredu ima li potrebu da ovaj ured radi. Nije našao za potrebu da bilo koju firmu koja je putovala sa mnom da li je bilo interesa njima putovati s bivšim predsjednikom. A ta putavanja nisu plaćali porezni obveznici nego smo išli na pozive domaćina koji su snosili troškove " 
Zaključio je da su njegov ured odlučili gastiti iz čiste političke odmazde. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stjepan Mesić na konferenciji za medije

Pokretanje videa...

02:12

- Pogledajte strukturu, ovu političku snagu 'Bože Petrova & Company'. Što oni meni prigovaraju. Oni meni prigovaraju moj antifašizam. To se ne usude reći, a to su trebali – ističe Mesić. Osvrnuo se i na poslovnu suradnju Ane Karamarko i Joze Petrovića nazvavši je novom Fimi medijom.

- U slučaju Fimi medije izrečen je sudski pravorijek na temelju indicija, a u novoj Fimi mediji postoji ugovor. Supruga potpredsjednika vlade postaje postaje konzultanticom čovjeku koji je bio u vrhu uprave Ine i odmah potpom prešao u MOL. Zamislite da je moja žena zastupala ili bila lobistica pravnom subjektu koji se u sporu s Hrvatskom. Možete li zamisliti gdje bi se hajka na mene zaustavila. Ovdje, ništa – kaže Mesić. Ujedno je komentirao i odnos samih supružnika Karamarko rekavši : "'To je jedan divan brak. Štite jedan drugoga. Volim kad se ljudi slažu, kad su bračne zajednice takve. Skladan brak - to je za državu jako dobro.' 

Prisjetio se kako su mediji pisali o kupnji njegova stana na zagrebačkom Borčecu za koji je bio posudio novac od prijatelja. Obzirom da nije uspio prodati stan u Ilici kaže da je prodao taj novi na Borčevu. Iz ovog stana, odnosno ureda, ne namjerava otići bez borbe. Već se žalio Ustavnom sudu, a obratit će se i Europskom sudu. Do tada ne ide, kaže, nikamo. Na pitanje hoće li ga policija iznositi iz Ureda kaže: 'Ja ću izaći. Ja sam legalist. Pitanje je jesu li oni. U svakom slučaju, oružjem neću braniti ovaj prostor.' Neće se ni Živom zidu obratiti za pomoć. Koliko je njegov rad bio važan pokušao je pojasniti time što je naglasio kako su ga već zvali u Siriju.

- Ja sam imao poziv sirijske strane da odem u Siriju vezano uz naftu. Sada se u Siriji stvara nova atmosfera i bilo bi dobro da netko tamo ode. Ali ja očito nisam dovoljno dobar. Nadam se da će tamo onda otići Petrov ili Tepeš jer ipak su to svjetski autoriteti pa će onda oni u Siriju - kazao je Mesić. Pojasnio je kako bušotina koju je Ina bila kupila za 50 milijuna dolara, sada mjesečno donosi čiste dobiti 50 milijuna dolara te kaže kako Hrvatska ne smije propustiti tu priliku. Obzirom da je već najavio kako će se opet politički angažirati postavilo se pitanje na koji način.

- U svakom smislu, neću mirovati. Neću se osvećivati, oni se sebi sami osvećuju. Želim da ova zemlja postane politički prihvatljiva, da građani ne ovise o političkim strašilima – rekao je. Već prije je rekao kako se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba, no ima mogućnost opet se kandidirati za predsjednika države. Na pitanje hoće li to napraviti rekao je: "Dali ste mi dobru ideju".
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 263
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.