Obavijesti

News

Komentari 252

'Nećemo čekati HDZ. Idemo sa SDP-om ili manjim strankama'

'Nećemo čekati HDZ. Idemo sa SDP-om ili manjim strankama'
9

Glavni odbor HSS-a večeras bi trebao odlučiti hoće li ući u koaliciju s HDZ-om, svojim partnerom posljednjih osam godina, ili sa SDP-om, svojim partnerom iz prošlosti

VIDEO

Glavni odbor HSS-a večeras bi u Jastrebarskom trebao odlučiti hoće li ući u koaliciju s HDZ-om, svojim partnerom posljednjih osam godina, ili sa SDP-om, svojim partnerom iz prošlosti.

"Mi danas raspravljamo o prijedlogu SDP-a o predizbornoj suradnji, jer s druge strane nema prijedloga. Prijedlog da čekamo ne dolazi u obzir, čekati nećemo nikoga. Ukoliko velikom većinom glasova danas ne bude prihvaćen prijedlog SDP-a, mi ćemo na izbore samostalno, odnosno u koaliciji s manjim strankama. Ponavljam, HDZ nećemo čekati, jer uvijek kad smo čekali smo prošli loše", kazao je Krešo Beljak za Dnevnik Nove TV.

Na pitanje što im je SDP konkretno ponudio, Beljak je rekao:

"Ne bih sad govorio o brojkama. Konkretno smo razgovarali o programima, razgovarali smo o tome da preuzmemo u nekoj budućoj Vladi odgovornost za određene stvari, a ne da samo pričamo napamet. Mi imamo dovoljno stručnih kadrova. Vrijeme je da netko konačno počne raditi na hrvatskom selu, na hrvatskoj poljoprivredi. To u zadnjih 25 godina nije bio slučaj, selo je devastirano i o tome smo razgovarali i sukladno tome spremni smo podnijeti odgovornost, odnosno napokon početi raditi ne pogodujući velikima, nego isključivo malom čovjeku i spasiti hrvatsko selo i hrvatsku državu".

Ponovio je da je za HSS prihvatljivije i da imaju samo tri zastupnika ako će se raditi, nego da ih ima 10 pa da budu samo "dizači ruku".

Na pitanje ima li potporu za koaliciju sa SDP-om, Beljak kaže da je sve moguće.

"Glavni odbor je najviše tijelo stranke, otvorili smo demokratsku raspravu, nećemo sigurno nikome lomiti ruke niti nikoga nagovarati. Svi imaju svoju glavu, svoj mozak. Ponavljam, odluka mora biti donesena velikom većinom glasova. U svakom drugom slučaju nekakve podijeljenosti, na izbore ćemo sami".

Ponovio je da HSS neće nikog čekati.

" Apsolutno ne dolazi u obzir čekanje. Ako ćemo ići samostalno na izbore, HDZ će uvijek imati šansu do izbora nas pozvati za stol i ponuditi suradnju prije izbora, ali da bismo mi njih čekali i oslonili se kao zadnji put, to se neće dogoditi", kazao je Beljak dodajući da će odluka biti donesena nadmoćnom većinom glasova ili neće biti donesena.

Ako HSS uđe u koaliciju sa SDP-om, Beljak vidi svoje mjesto u vladi. Nije otkrio na kojoj funkciji.

"To se očekuje od predsjednika stranke, ne da bude u Saboru, nego da bude u Vladi i da podnese odgovornost. Između ostalog da potakne ostale ministre i vodeće ljude da bolje rade svoj posao, nego što su radili zadnjih godina".

Na pitanje o samostalnom izlasku na izbore, Beljak kaže da je pod tim mislio na izlazak s  manjim strankama, poput one Milana Bandića i drugih.

S jedne strane sjajna ponuda, s druge strane magla

Na sjednicu Glavnog odbora HSS-a u Jastrebarskom stigao je Stipe Gabrić Jambo i prokomentirao kome je više naklonjen, SDP-u ili HDZ-u.

"Imam ružna iskustva s HDZ-om, ali to ne obvezuje nikoga pa čak ni mene", poručio je Jambo.

"Možda u zadnjih 25 godina koji je najgore na svojim leđima osjetio Jambo, zato što se 'dvojac bez kormilara', Sanader i Bebić, osam ili devet godina bavio sa mnom. Moja građevinska firma bi dobila posao, oni bi poništili natječaj, i tako... bio sam u HDZ-u i izbacili su me", rekao je Jambo i poručio da su mu se svi smijali kad je govorio još 2003. što će se dogoditi 2009. godine.

"Kad sam prije šest mjeseci rekao za Most što će se dogoditi, svi su se smijali, ali sad svi govore - Jambo je u pravu", ističe on i dodaje kako ima svoj stav.

"Da budem jasan, uvijek sam bio jasan, bio sam muško, pravi gusar s Neretve, potomak Domagojevih (knez Domagoj, povijesna ličnost) gusara, bit ću za onu koaliciju koja HSS-u donosi više", rekao je Jambo, a prenosi Dnevnik.hr.

"Imamo sjajnu ponudu s jedne strane, a s druge imamo maglu", dodao je Jambo i precizirao da pod maglom misli na HDZ.

HSS-ova europarlamentarka Marijana Petir dala je izjavu prilikom dolaska na Glavni odbor stranke, no nije otkrila kojoj je opciji sklonija.

"Očekujem dinamičnu, argumentiranu i konstruktivnu raspravu. Zastupam HSS, dugogodišnja sam članica i stalo mi je do toga kako će HSS ići dalje i kojim smijerom. Dakle, uvijek za HSS", poručila je Petir.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 252
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.