Obavijesti

News

Komentari 45

'Imamo tehničku vladu, to ne znači da Sabor prestaje raditi'

'Imamo tehničku vladu, to ne znači da Sabor prestaje raditi'
1

Što žurnije bi trebalo formirati rekonstruiranu vladu i što žurnije provoditi strukturne reforme. Alternativa tome su neizvjesni izbori koji mogu Hrvatskoj samo štetiti, kaže Reiner

VIDEO

Imamo tehničku vladu, ali to ne znači da Sabor prestaje sa radom. Vlada proističe iz Sabora, a ne obrnuto. Nema nikakvog razloga da bilo koji kontruktivni prijedlog Vlade Sabor na raspravi i o njemu ne glasuje. Zastupnici su svjesni da im je narod dao povjerenje, ova tehnička vlada itekako može donositi važne prijedloge pa Sabor može dalje kontruktivno raditi. Rekao je to gost središnjeg Dnevnika HTV-a predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

- Ni u kom slučaju nije farsa donositi zakone koji koriste hrvatskim građanima. O njihovom radu, hoće li raditi ili neće, hoće li činiti kvorum ili neće, ovisti će hoće li to percipirati birači i nagraditi ih ili kazniti na sljedećim izborima - kazao je Reiner.

Na pitanje smatra li da će onda birači kazniti i HDZ, odgovorio je protupitanjem: 'Zašto? Ovakva situacija ni u kom slučaju nije samo zbog HDZ-a, on je radio u suradnji s Mostom'.

- Što žurnije bi trebalo formirati rekonstruiranu vladu i što žurnije provoditi strukturne reforme. Alternativa tome su neizvjesni izbori koji, po mom dubokom uvjerenju, mogu Hrvatskoj samo štetiti - kaže Reiner.

O samoraspuštanju Sabora: Na hipotetska pitanja neću odgovarati

Na pitanje kada će na dnevni red uvrstiti raspravu o opozivu Sabora, odgovorio je da će tom ozbiljnom pitanju, ozbiljno i pristupiti.

- Ovaj čas o tome ne bih špekulirao jer nisam vidio nikakve potpise. To ću učiniti kad ih vidim, ali s time još nisam upoznat. Na hipotetska pitanja neću odgovarati - rekao je Reiner.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.