Obavijesti

News

Komentari 1

Imao je 22 cm i - 258 grama! Bio je najmanja beba na svijetu

Imao je 22 cm i - 258 grama! Bio je najmanja beba na svijetu
2

Ryusuke Sekino, kojega je majka rodila nakon samo 24 tjedna trudnoće, pri rođenju je težio tek 258 grama. Sada pri odlasku iz bolnice ima više od 3 kilograma

VIDEO

Maleni Ryusuke u petak je izašao iz naganske bolnice u središnjem Japanu u kojoj je proveo prvih 6 mjeseci svog krhkoga života. Ryusuke nosi titulu najmanjeg rođenog dječaka u svijetu, a rodio se dva mjeseca nakon prijašnjeg rekordera koji je težio 10 grama više. 

Ryusuke je rođen 1. listopada hitnim carskim rezom u 24. tjednu i 5. danu trudnoće njegove majke Toshiko Sekino zbog komplikacija s njenom hipertenzijom, tj. kronično visokim tlakom u arterijama. Kada je rođen bio je dugačak samo 22 centimetra.

Ryusuke Sekino, a baby recognized as the world

Odmah nakon rođenja zbrinut je na odjelu za intenzivnu njegu novorođenčadi gdje su ga hranili kroz tubu i majčinim mlijekom nakapanim na vatene štapiće.

- Kada se rodio bio je tako malen i činilo mi se da će se slomiti ako ga dotaknem. Bila sam tako zabrinuta. A sada pije mlijeko. Možemo ga kupati. Sretna sam što ga mogu vidjeti kako raste iz dana u dan zahvaljujući posebnoj njezi koju je primio ovdje - rekla je Toshiko u petak.

Takehiko Hiroma, liječnik koji je radio s bebom, prisjetio se kako je u početku bilo teško otpočeti s potrebnim tretmanom jer su bebine krvne žile bile previše tanke za davanje infuzije.

Ryusuke je pravi sretnik jer je jedan od tek šestero muške djece koja su rođene s manje od 300 grama, a koja su preživjela. Djevojčice imaju mnogo veće šanse za preživljavanje, a njih je do sada preživjelo 19. 

Titulu najmanje bebe na svijetu još uvijek nosi djevojčica rođena 2015. u Njemačkoj sa 252 grama.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa