Obavijesti

News

Komentari 0

Imate još vremena: Prijavite HUB-u najbolje obrazovne programe i osvojite nagrade

Imate još vremena: Prijavite HUB-u najbolje obrazovne programe i osvojite nagrade
1

Nastavnici i ostali djelatnici osnovnih i srednjih škola mogu prijaviti obrazovni program u području financijske pismenosti do 15. ožujka u 16 sati na www.hub.hr. Proglašenje pobjednika bit će krajem ožujka

VIDEO

Financijsko ponašanje mladih u Hrvatskoj pokazuje da ih 71% štedi i da 83% odluku o kupnji skupljih uređaja (mobitela, računala) donosi na temelju provjerenih neovisnih informacija, pokazalo je prošlogodišnje istraživanje Hrvatske udruge banaka i Štedopisa, Instituta za financijsko obrazovanje. Prvo veliko istraživanje o financijskoj pismenosti tinejdžera potvrdilo je  dobro znanje o financijama ispitanika, ali loše stavove i odnos prema novcu što se očituje u činjenici da se čak 65% ispitanih slaže da novac postoji da bi se trošio. 

Zanimljiv je podatak da je oko 90% mladih u istraživanju iskazalo zabrinutost za svoju financijsku budućnost, a 85% ih smatra da je važno da uče o financijama i upravljanju novcem. To ukazuje na potrebu daljnjih aktivnosti u području financijskog obrazovanja, ne samo mladih, već svih građana.

U obrazovnom sustavu ovom se temom intenzivno bave već dugi niz godina mnogobrojni nastavnici, djelatnici i profesori te su upravo oni ponajviše zaslužni za veću razinu financijske pismenosti svojih učenika. Kreativan i inovativan pristup u obrazovanju koji uključuje korištenje raznih suvremenih alata i metoda najbolji je način za kvalitetno prenošenje znanja o financijama, ali i podizanje svijesti mladih o važnosti financijske pismenosti.    

Upravo zato Hrvatska udruga banaka uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (22. ožujka 2021. –  28. ožujka 2021.) provodi natječaj za najbolje i najkreativnije obrazovne programe osnovnih i srednjih škola u području financijske pismenosti. Cilj natječaja je promovirati kvalitetne i inovativne programe koje provode djelatnici u obrazovnom sustavu te nagraditi tri najbolje ocijenjenjena programa u cilju osiguravanja dodatne informatičke opreme, ali i ostalih edukativnih alata i materijala koji će omogućiti još efikasniju provedbu programa.

- Financijska pismenost u HUB-u je postala jedna od strateških tema još 2006. godine, a ove godine smo odlučili provesti natječaj za najbolje obrazovne program u području financijske pismenosti, kako bismo motivirali i nagradili one koji doprinose još većoj razini financijske pismenosti u Hrvatskoj - izjavio je g. Zdenko Adrović, direktor HUB-a.

Natječaj traje još do ponedjeljka, 15. ožujka 2021. godine u 16 sati te do tada svi zainteresirani imaju mogućnost podnijeti prijavu i predstaviti obrazovne programe namijenjene učenicima osnovnih i srednjih škola. Službeno proglašenje pobjednika natječaja održat će se u sklopu međunarodnog obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (22. ožujka – 28. ožujka 2021.).

Sve informacije o prijavi pronađite na Internet stranici HUB-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...