Obavijesti

News

Komentari 156

Imenovanja: Sunčana Glavak nova je glasnogovornica Vlade

Imenovanja: Sunčana Glavak nova je glasnogovornica Vlade
3

Vlada je također na zatvorenom dijelu sjednice odlučila da se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost

VIDEO

Na zatvorenom dijelu prve sjednice nove Vlada raspravljala je o kadrovskim pitanjima.  Predstojnikom Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske imenovan je Neven Zelić, s danom 1. veljače 2016. godine. 

Borna Filić/PIXSELL

Neven Zelić

- Glasnogovornicom Vlade Republike Hrvatske imenovana je Sunčana Glavak, s danom 1. veljače 2016. godine - priopćila je Vlada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vlada je također donijela Odluku kojom se Tomislav Karamarko određuje članom Vlade Republike Hrvatske zaduženim za nacionalnu sigurnost, koji je po položaju član Vijeća za nacionalnu sigurnost i po položaju obavlja i dužnost predsjednika Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija. Danom stupanja ove Odluke na snagu, prestaje važiti prethodna Odluka od 5. siječnja 2012. godine te se Ranko Ostojić razrješuje navedene dužnosti

Pomoćnica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gorenka Bulj, na osobni zahtjev, radi odlaska u mirovinu, razriješena je dužnosti. 

Žarko Bašić/PIXSELL

Gorenka Bulj

Također na osobni zahtjev, razriješen je Zdenko Antešić, dosadašnji zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i pomoćnici ministra Dan Simonić, Zorica Lučić i Igor Butorac.

Na osobni je zahtjev razriješen i Ranko Lamza, pomoćnik ministrice uprave. Isto tako, na osobni zahtjev razriješen je i Alen Kajmović, zamjenik ministra kulture. Razriješeni su i pomoćnici ministra Vladimir Stojsavljević, Sanja Šaban i Vesna Jurić Bulatović. Također, razriješen je zamjenik ministra financija Igor Rađenović. Razriješen je i pomoćnik ministra Boris Šuvak, kao i Miljenko Fičor, dosadašnji pomoćnik ministra financija i glavni državni rizničar te Nacionalni dužnosnik za ovjeravanje.

Dosadašnji predsjednik Sanacijskog vijeća Kliničkog bolničkog centra Zagreb Marko Rudnički je razriješen te je vršiteljem dužnosti predsjednika imenovan Željko Krznarić. Razriješeni su i članovi Vijeća Branka Grabovac i Antonio Juretić, a Bernardica Rubčić i Dubravka Sertić imenovane su vršiteljicama dužnosti člana. Na osobni zahtjev razriješen je i sanacijski upravitelj Hrvoje Vrčić te je Ante Ćorušić imenovan vršiteljem dužnosti sanacijskog upravitelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a