Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
149 komentara

'Luđi ste od nas, pa sam došao u Mercedesu od 1,5 mil eura!'

Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio, priča nam Mirko Perkušić vlasnik najstarijeg registriranog Mercedesa iz 1958., Pontona 180 D., izloženog na ulicama Imotskoga.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
149 komentara

Kad smo čuli da negdje postoje ljudi koji su još “luđi” od nas, još zaljubljeniji u Mercedese, a to nam je bilo nezamislivo, jednostavno smo morali doći u Imotski, kaže Martin iz Stuttgarta, koji je 1200 km prošao vozeći se u sportskom SL 300 roadsteru starom pola stoljeća. Auto vrijedi oko milijun i pol eura.

U Imotskom je, naime, u nedjelju položen kamen temeljac za spomenik – Mercedesu. U jesen bi se svi putnici-namjernici trebali diviti skulpturi u formi Mercedesa W115, od kamena i u prirodnoj veličini. Spomenik će koštati oko 450.000 kuna, a da investiciju neće biti teško realizirati Ivan Topić Nota, predsjednik Oldtimer kluba Imotsk i jedan od glavnih inicijatora podizanja spomenika, ne sumnja.

People look at oldtimer Mercedes cars in Imotski | Autor: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Javljaju se donatori, polovica novca je već prikupljena, a drugu polovicu će također prikupiti sponzori - kaže Nota dodajući da će višak, ako ga bude, uplatiti za stipendiranje studenata slabijeg imovnog stanja. Polaganje kamena temeljca blagoslovio je don Ivan Turić, zaljubljenik u oldtimere.

MERCEDES LINIJE 115 Ikona Imotskog dobit će svoj spomenik: 'On će biti najljepši!'

Ima ih 15-ak od kojih je pet Mercedesa i svi su u voznom stanju. U grad je došao sa zlatnom limuzinom 280 SL automatic. Svi njegovi oldtimeri su u voznom stanju.

Old-timer Mercedes cars are seen seen in Imotski | Autor: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Mercedes je bio znak moći, uspjeha. Vratiti se kući za upravljačem Mercedesa bila je poruka da si uspio - priča nam Mirko Perkušić vlasnik najstarijeg registriranog Mercedesa iz 1958., Pontona 180 D., izloženog na ulicama Imotskoga. Sudeći po njegovim riječima u Imotskome nema onih koji nisu uspjeli. U Imotskoj krajini, naime, registrirano je oko 8100 Mercedesa a još blizu 4000 ih je neregistrirano.

U Imotskom izloženi oldtimer Mercedesi | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Anti Dodigu Batiću su u prodavaonici Mercedesa u Njemačkoj darovali zlatni lančić sa njihovim znakom za 40 godina vjernosti Mercedesu.

U Imotskom izloženi oldtimer Mercedesi | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message