News

Komentari 125

Imotski Dosje X: Netko je usred noći na dnu presušenog Modrog jezera nacrtao čudne znakove

Imotski Dosje X: Netko je usred noći na dnu presušenog Modrog jezera nacrtao čudne znakove

Nepoznat umjetnik spustio se po mraku na dno jezera i dobro se naradio - iscrtao je misterioznu instalaciju čije značenje zna samo autor, ali kako se jezero opet puni, uskoro će crtež nestati pod vodom

U Modrom jezeru u Imotskom provrela su vrela i jezero se u noći s nedjelje na ponedjeljak počelo puniti vodom. No, na dijelu još uvijek presušenog jezera su osvanuli neobični znakovi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Misteriozan crtež na dnu Modrog jezera

Odnosno, riječ je o zanimljivoj umjetničkoj instalaciji sastavljenoj od neobičnih krugova povezanih ravnom crtom i neobičnom strelicom. 

Instalacija je prilično velika, pa se vidi iz svih predjela jezera.

- Onaj tko se noćas odlučio spustiti na dno jezera (jer u nedjelju još toga nije bilo) i sve ovo napraviti, mora da se dobro pripremio, a bilo bi lijepo i doznati što sve ova instalacija predstavlja. Sve u svemu zanimljivo, a umjetnik se dobro i naradio. Spustiti se po noći na dno jezera, po mraku sve to ucrtati (vjerojano je prije i odredio koordinate) zaslužuje respekt. Da ništa drugo to se po prvi put dogodilo na dnu presušenog jezera. Već sutra voda će prekriti taj neobičan umjetnički izričaj. Vanzemaljski sigurno nije – piše Radio Imotski.

Najčitaniji članci