News

Komentari 106

Ministar Kujundžić održat će konferenciju za medije u 13:30

Ministar Kujundžić održat će konferenciju za medije u 13:30

Kujundžić je u ponedjeljak prije podne ponovno došao u Banske dvore na sastanak s Plenkovićem. Na pitanje novinara daje li ostavku, Kujundžić je rekao: 'Strpite se, pričat ćemo kasnije'

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provjerava sve napise vezane uz ministra Milana Kujundžića, javlja N1. Ministar Kujundžić održat će konferenciju za medije u Ministarstvu zdravstva u 13.30h.

Kujundžić je u ponedjeljak prije podne ponovno došao u Banske dvore na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, uoči njegovoj odlaska u Poljsku. Na pitanje novinara daje li ostavku, vrlo kratko je poručio da se strpe.

- Ovo nije kratka priča, strpite se, ja sam uvijek spreman na sve odgovoriti, idem razgovarati s premijerom pa se vidimo poslije - poručio je Kujundžić.

POGLEDAJTE VIDEO

Ovo je već treći sastanak Kujundžića i premijera od četvrtka, nakon izbijanja afere s ministrovim nekretninama. Prvi put su se sastali u četvrtak, zatim u subotu navečer, a izvor iz Vlade ističe kako je ministar na odlasku iz Vlade jer je postao uteg i Vladi i HDZ-u. Čeka se hoće li ministar ostavku dati sam ili će ga premijer smijeniti.

Podsjećamo, 24sata su otkrila kako su Kujundžići kuću u Markuševcu kupili sami od sebe, od tvrtke Zidni vrt kojem je vlasnica bila Tatjana Kujundžić, a koja jeugašena zbog nepoštovanja zakona. Pisali smo i kako je Kujundžić u imovinskoj kartici zatajio 1200 kvadrata zemljišta, stanova i apartmana. 

POGLEDAJTE VIDEO

Telegram je prvi objavio da je u posljednje dvije godine iz proračuna Ministarstva zdravstva Nevenu Mrkši, prvom susjedu i nekadašnjem poslovnom partneru obitelji Kujundžić, isplaćeno 4,78 milijuna kuna. Vidljivo je to iz dokumenata o izvršenju državnog proračuna RH koji su dostupni svima. Tvrtka Nevena Mrkše, Smart Medical, osnovana je u prosincu 2016. godine, dva mjeseca nakon što je Milan Kujundžić postao ministar i odmah je počela surađivati s bolnicama u vlasništvu države, KB Dubrava, KBC Split, KBC Osijek, KB Merkur, KBC Rijeka i KBC Sestre Milosrdnice. Iz budžeta Ministarstva zdravstva tvrtki Smart Medical koja je imala samo dva zaposlenika u 2018. je isplaćeno 1,125.653 kuna, a u 2019. godini 3,556.047 kuna za nabavu medicinske opreme.

 

Supruge Kujundžić i Mrkša su zajedno gradile zgrade na Markuševcu u kojima i živi Kujundžić, a Mrkše su im susjedi i imaju tri od četiri stana u dvije zgrade. Također, u Novalji, Mrkše imaju apartmane u istoj zgradi gdje i Kujundžić. A ministar tvrdi da je te apartmane prodao pa ih zato nije naveo u imovinskoj kartici. Zemljišne knjige kažu da su ministrovi. Smart medical prodaje opremu za gastroenterologiju, koja je i Kujundžićeva specijalnost. Rijeci su prodali ugradbeni i potrošni materijal. Ugovor iz 2018. je bio vrijedan 582.000 kuna, ali je raskinut prije roka, a plaćeno je tek nešto manje od 69.000 kuna. Nisu poznati razlozi raskida. U Splitu su kupili materijal za gastroendoskopiju vrijedan 482.000 kuna. Ne piše koliko je na kraju plaćeno.
 

Najčitaniji članci