Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
40 komentara

Incident u Splitu: Napali su aktiviste i gađali ih kamenjem

Ante Tonković zatrčao se prema administratoru stranice “Dnevna doza splitskog nereda” ta ga čak gađao kamenjima. Administrator Ivošević je naime bježao kako bi izbjegao da i on bude prijavljen

Foto: Facebook/Dnevna doza splitskog nereda
40 komentara

Splitska policija intervenirala je u subotu na Matejuški gdje se nešto prije podneva održavala dodjela nagrade “Zlatni ku... award”. Interesantnu nagradu su osmislili građanski aktivisti iz GRIST-a te administrator Facebook stranice “Dnevna doza splitskog nereda” Bojan Ivošević, za predstavnike medija koji su pisali posljednjih mjeseci i godina o brojnim komunalnim, svakodnevnim problemima u Splitu. O čemu uostalom redovito objavljuje i “Dnevna doza splitskog nereda”...

Međutim, na scenu su stupili vlasnici tvrtke “Akceleracija”, o čemu je Ivošević izvještava u live streamu na svojoj stranici. Ante Tonković, vlasnik tvrtke o kojoj su pisali mediji te “Dnevna doza splitskog nereda”, a u subotu je događaje s Matejuške prenosio Ivošević, zatrčao se prema administratoru te stranice ta ga čak gađao kamenjima. Ivošević je naime bježao kako bi izbjegao da i on bude prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira. Tijekom bijega je nastavio snimati, a progonitelju je odgovarao kako “stupovi padaju po ljudima zbog tvoje firme”. Istovremeno je okupljenima govorio da pozovu policiju.

Kasnije je izjavio kako mu je prijetio da će “završiti kao obitelj Zec”. Supruga vlasnika “Akceleracije” također je sudjelovala u “neredu” na Matejuški pa je na koncu završila u policijskoj postaji. Kao i njen suprug te Ivošević, svi će dati izjave što se događalo, a postoje brojne video-snimke tijeka incidenta.

Iz splitske policije su nam potvrdili kako su u popodnevnim satima 50-godišnjak i 48-godišnjakinja odvedeni na Prekršajni sud u Splitu, uz optužni prijedlog iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira na štetu dva muškarca.
Prijavljeni su Ante Tonković, vlasnik tvrtke "Akceleracija" te njegova supruga. Prema optužnom prijedlogu, u subotu oko 10,50 sati u Splitu su na Matejuški na naročito drzak način narušavali javni red i mir na štetu dvije muške osobe. Konkretno, u pitanju su Bojan Ivošević, aktivist i administrator Facebook stranice "Dnevna doza splitskog nereda" te aktivist Građanske inicijative Split (GIST) Dalibor Popović.

VIDEO napada možete pogledati OVDJE

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message