News

Komentari 2

Indija potvrdila prvu smrt od majmunskih boginja u Aziji

Indija potvrdila prvu smrt od majmunskih boginja u Aziji

Dvadesetdvogodišnji Indijac umro je u subotu, a vlada je izolirala 21 osobu koja je došla u kontakt s njim

Indija je potvrdila prvi smrtni slučaj od majmunskih boginja u ponedjeljak, mladića iz savezne države Kerala na jugu zemlje, što je prvi fatalni ishod te bolesti u Aziji.

Prošli tjedan, Španjolska je prijavila dvije smrti vezane uz majmunske boginje, a Brazil jednu. Smrt u Indiji je prvi smrtni slučaj u Aziji. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je izbijanje zaraze globalnom zdravstvenom izvanrednom situacijom 23. srpnja.

Dvadesetdvogodišnji Indijac umro je u subotu, a vlada je izolirala 21 osobu koja je došla u kontakt s njim.

Ministrica zdravstva Kerale, Veena George, rekla je novinarima u nedjelju da je obitelj zaraženog rekla vlastima da je mladić bio pozitivan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prije nego što se vratio u Indiju.

Indijsko savezno ministarstvo zdravstva nije imalo komentar o mladićevoj smrti, osim to da je vlada oformila radnu skupinu da nadzire slučajeve majmunskih boginja u zemlji, gdje su lokalni mediji izvijestili o barem pet slučajeva.

Svjetska zdravstvena organizacija rekla je krajem srpnja da je 78 zemalja izvijestilo o više od 18.000 slučajeva majmunskih boginja, većinom u Europi.