Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Indijski tinejdžeri uopće ne rastu od svoje pete godine

Azad (18) i njegova sestra Laxmi (16) izgledaju kao da imaju šest godina. Boluju od rijetkog hormonalnog poremećaja pa su prestali rasti

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
5 komentara

Azad Singh (18) i njegova sestra Laxmi Yadav (16), iz Indije, zarobljeni su u tijelu šestogodišnjeg djeteta. Njih dvoje prestali su rasti sa pet godina. Azad je visok tek jedan metar, a sestra Laxmi oko 1,1 metra. Liječnici su ustanovili da tinejdžeri boluju od rijetkog hormonlanog poremećaja. Trebaju primati injekcije sa hormonima rasta svaki dan kako bi se razvili, no njihovi roditelji su siromašni pa ne mogu svaki dan izdvojiti po 200 kuna za tretman. Azad i Laxmi žive s majkom i ocem, koji se stalno brinu za njih, i sestrom koja je normalne visine. Mladić na lekcije iz matematike i engleskog ide kod svog privatnog učitelja. Želi postati automehaničar, a njegova sestra pohađa lokalnu srednju školu.
- Ljudi misle da sam još uvije dijete na koje se treba paziti. Uvijek moramo izlazit uz pratnju majke i sestre. Ne mogu se družiti sa svojim vršnjacima jer kažu kako ne mogu raditi neke stvari koje rade odrasli - tužno priča Azad. Predana majka u jednom je trenutku htjela prodati obiteljsku kuću za 15.000 kuna da djeci omogući hormonski tretman. No liječnici su joj tada rekli da ne garantiraju da će hormonska terapija uspjeti.

Možda vas zanima i ovo:
Message