Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Inicijativa Narod odlučuje traži da Sabor raspiše referendum

Iz građanske inicijative tvrde da imaju dovoljan broj potpisa i ponavljaju da su uništene kontrolne liste za 40.000 potpisa koji su proglašeni nevažećim. Bačić tvrdi da su svi potpisi u Saboru

Zagreb:  GI Narod odlučuje dijeli letke o referendumu ispred Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1 komentara

Predstavnici inicijative "Narod odlučuje" ispred Sabora dijelili su letke zastupnicima kojim ih pozivaju da se raspiše referendum za pravedniji izborni sustav. Podsjećaju da su uništene kontrolne liste za 40.000 potpisa koji su proglašeno nevažećima.

- Mi imamo dovoljan broj potpisa i referendum treba biti raspisan - poručio je Tvrtko Krpina u ime inicijative. 
Branko Bačić (HDZ) uzvraća da su kontrolne liste floskula, kojom su nazvane bilješke koje su se vodile tijekom ispitivanja valjanosti potpisa. 

- Sve što je relevantno sačuvano je u Ministarstvu uprave, APIS-u, a svi potpisi valjani i nevaljani su u Saboru. Svatko tko je zainteresiran može utvrditi je li i iz kojeg razloga neki potpis proglašen nevaljanim. Nikakvog problema nema - poručio je Bačić. 

Naveo je da su potpise kontrolirale ozbiljne institucije te da je posao odrađen u skladu sa zakonom. Podsjetimo, Odbor za Ustav predložio je Saboru zaključak prema kojem nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma koje su tražile građanske inicijative "Narod odlučuje " i "Istina o istanbulskoj". Bačić je podsjetio da inicijative, ako budu nezadovoljne odlukom Sabora mogu se obratiti Ustavnom sudu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message