News

Komentari 8

Inovator sve poriče: Nisam ju ubio, bio je to nesretan slučaj

Inovator sve poriče: Nisam ju ubio, bio je to nesretan slučaj

Inovator je rekao da se Kim Wall (30), ukrcala 10. kolovoza na njegovu podmornicu radi intervjua te da je poginula nesretnim slučajem nakon čega je bacio njezino tijelo u more u zaljevu Koge

Peter Madsen, inovator podmornice optužen za smrt švedske novinarke Kim Wall, niječe da ju je ubio i osakatio njezino tijelo koje je pronađeno bez glave i udova, izvijestila je u petak danska policija.

"Osumnjičeni niječe ubojstvo i sakaćenje tijela", objavila je policija iz Kopenhagena u priopćenju objavljenom nakon što je ponovno ispitala 46-godišnjeg Madsena.

Inovator je rekao da se Kim Wall (30), ukrcala 10. kolovoza na njegovu podmornicu radi intervjua te da je poginula nesretnim slučajem nakon čega je bacio njezino tijelo u more u zaljevu Koge, nedaleko od Kopenhagena.

Ondje je jedan biciklist pronašao njezin torzo o koje je bio pričvršćen komad metala. Tragovi novinarkine krvi pronađeni su u podmornici, koja je potonula nakon spašavanja kapetana 11. kolovoza.

Madsen je rekao da je imao problem balasta kada su istražitelji posumnjali da je namjerno izazvao potonuće podmornice kako bi prikrio zločin.

Danac koji je u pritvoru od 12. kolovoza isprva je bio optužen za ubojstvo iz nehaja, a tužiteljstvo sada traži prekvalifikaciju optužne u teško ubojstvo i sakaćenje tijela.

Najčitaniji članci