Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Inspekcija će provjeriti slučaj učenice koja ne može pasti...

Iz ministarstva su nam potvrdili kako rade na prikupljanju dokumentacije kako bi riješili slučaj učenice koja do danas nije položila popravni ispit iz povijesti niti krenula na nastavu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
27 komentara

Pomoćnik ministrice nije mogao vjerovati kad sam mu prepričavao situaciju u našoj školi, kaže Josip Tičić, profesor povijesti u zagrebačkoj Gornjogradskoj gimnaziji. 

ZAGREBAČKA UČENICA Imala jedinice iz tri predmeta: 'Tatina kći' mora proći razred

Njegova učenica, o kojoj su 24sata prvi pisali, još uvijek nije prošla popravni ispit. Iako je već počelo i drugo polugodište, učenica ne ide na nastavu jer - ne zna koji je razred. Škola joj je, naime, zadnji dan prvog polugodišta po peti put zakazala popravni iz povijesti, a učenica je zajedno s ocem prošla kraj ispite komisije te otišla do školske administracije, gdje je otac rekao kako se ispit odgađa zbog bolesti. Kako doznajemo, do danas nisu donijeli liječničku ispričnicu

Foto: Pixabay

Nastavničko vijeće ne zna što da radi. Ako raspiše ispit, učenica mu vjerojatno opet neće pristupiti, a ako ga ne raspiše, škola je u prekršaju.

Profesor Tičić je u srijedu sa cijelom pričom upoznao i pomoćnika ministrice za strukovno obrazovanje, Vladu Prskala. S njim su na sastanku bili i predstavnici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske. 

Iz ministarstva su nam potvrdili kako rade na rješenju situacije. 

- Po povratku u Ministarstvo, pomoćnik Prskalo naložio je prosvjetnoj inspekciji da ponovno izađe na teren i prikupi svu dokumentaciju kako bi imali punu informaciju te na temelju pune informacije ispitali mogućnosti rješavanja navedene situacije - rekli su nam iz ministarstva.

Foto: Pixabay

Podsjećamo kako je upravo zbog naputka iste inspekcije učenici i dopušteno da nakon početka nove školske godine polaže ispite iz prošle. No, ovo nije jedini takav slučaj.

INSPEKCIJA GA ŠTITI OD PADA? Čudo! Imao je četiri zaključene jedinice, ali ipak nije pao razred

U zagrebačkoj Trećoj ekonomskoj školi, o čemu su 24sata također prva pisala, postoji učenik koji isto još uvijek nije krenuo na nastavu te također nije pristupio popravnom ispitu

SVE ZBOG ISPITA Učenik koji ne pada razred: U školi je zbog oca bila i policija

Što će biti s tom djecom te kako će se, ako se dokaže da na to imaju pravo, uključiti u nastavu pred sam kraj školske godine, nitko ne zna. Iako sa zakašnjenjem, Ministarstvo je, iako samo u jednom slučaju, barem reagirao. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message