Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Inspekcija: Nema dokaza da su Tomasović i Jukić uzimali mito

Uz kraj afere u splitskoj bolnici dovršen je i pregled operacijskih dvorana zbog štrajka anesteziologa. Nisu pronađeni nikakvi nedostaci, operacije idu dalje...

Ivo Čagalj/Pixsell
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
63 komentara

Internistica Ivana Rosenzweig Jukić nije kirurgu Hrvoju Tomasoviću poslala niti jednog pacijenta i nije bilo nikakvog uzimanja mita. Utvrdila je to inspekcija Ministarstva zdravstva nakon objavljivanja navodne prepiske dvoje splitskih liječnika. 

Da podsjetimo, u prepisci na Facebooku navedeno je kako su se njih dvoje dogovarali o slanju pacijenata i dijeljenju mita. Inspekcija nije našla niti jednu uputnicu koja je išla od Rosenzweig Jukić prema Tomasoviću, a nisu pronašli ni nikakve dokaze o primanju mita.

Nakon "potvrde nevinosti" Hrvoje Tomasović najavio je tužbe.

- Ništa drugo nisam ni očekivao, ali sigurno ću tužiti sve koji su pisali kako su pisali... Trač je k'o jastuk pun perja koji bacite na rivu. Zapuše bura i odnese perje, tko će to poslije skupiti, zato ću tužiti. A sad je jasno i da se radilo o klasičnoj namještaljci, i to od ljudi iz moje bolnice. Sumnjam na tri osobe, jedna od njih je sigurno - zaključio je Tomasović.

Uz kraj afere u splitskoj bolnici dovršen je i pregled operacijskih dvorana zbog štrajka anesteziologa. Nisu pronađeni nikakvi nedostaci, obavljaju se razgovori s anesteziolozima i operacije idu dalje...

Možda vas zanima i ovo:
Message