Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Inspektori ulaze u stanove i uspavljuju pse pred djecom"

Ističu kako su sve životinje koje dođu u Dumovec ili Noinu arku u karanteni i pod stalnim nadzorom veterinara te da ni jedan od ubijenih nije imao znakove bjesnoće

Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
246 komentara

Prijatelji životinja prozvali su inspekcije koje su posljednjih nekoliko dana uspavale gotovo 50 pasa pod objašnjenjem da životinje imaju bjesnoću. Iz udruge tvrde da životinje nisu imale nikakve znakove bolesti već da je riječ o šlampavo obavljenom poslu. 

Tvrde da je na taj način nanesena velika šteta azilima za životinje Dumec i Noina arka, a nekoliko pasa su uspavali i u domovima građana koji su životinje nedavno usvojili. 

- Ulaze ljudima u stan govoreći da su došli samo u nadzor, a onda pred djecom koja vrište bez spomena karantene i pregleda ubijaju psa na licu mjesta - pišu Prijatelji životinja. 

Ističu kako su sve životinje koje dođu u Dumovec ili Noinu arku u karanteni i pod stalnim nadzorom veterinara, piše Jutarnji list. O preventivnoj eutanaziji odlučili su veterinarski inspektori Ministarstva poljoprivrede. 

Slučaj ubijanja 48 pasa komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić.

- U srijedu ćemo biti pametniji kada vidimo što se točno dogodilo i zašto su životinje eutanazirane, a onda ćemo govoriti o eventualnim sankcijama - rekao je Bandić. 

Možda vas zanima i ovo:
Message