Obavijesti

News

Komentari 48

Nesreću na vojnom poligonu istraživat će tri povjerenstva

Nesreću na vojnom poligonu istraživat će tri povjerenstva
6

Ministar obrane Josip Buljević u srijedu je posjetio karlovačku bolnicu gdje se informirao o stanju ozlijeđenih vojnika, te se zahvalio liječnicima na brzoj i pravovremenoj intervenciji

VIDEO

Ministar obrane Josip Buljević u srijedu je predvečer posjetio karlovačku bolnicu gdje se informirao o stanju ozlijeđenih vojnika, te se zahvalio liječnicima na brzoj i pravovremenoj intervenciji.

Prema najnovijim informacijama pripadnik oružanih snaga, instruktor (41) je stabilan i on je s teškim ozljedama otpušten iz karlovačke bolnice, te premješten u KBC Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje ozljede glave, dok se liječnici karlovačke bolnice još uvijek bore za život polaznika (22) Vojne škole.

- Stanje jednog od ozlijeđenih je stabilno i izvan je životne opasnosti uz konstataciju da se radi o teškim tjelesnim ozljedama. On je zbog nastavka dijagnostičke obrade metodama koje su u ovo trenutku bile dostupne i sumnje na povredu glave premješten u KBC Dubravu i njegovo liječenje će biti nastavljeno tamo. Drugi mlađi pripadnik oružanih snaga je još uvijek u operacijskoj sali. Za sada je njegovo stanje stabilno, a za dalje ćemo vidjeti tokom noći i narednih dana u kojem smjeru će to ići, radi se o teškim ozljedama opasnim po život. – rekao je Suad Crnica, sanacijski upravitelj Opće bolnice Karlovac.

bolnica

Ministar obrane Josip Buljević je potvrdio da je točna informacija da se eksplozija koju su aktivirali na vježbi prerano dogodila.

- Koliko ja imam informacije, to je točno – kazao je Buljević, te dodao:

- Prije svega, došao sam vidjeti kakvo je stanje naših pripadnih oružanih snaga. Novih informacija nemam, stanje jednog od pripadnika naših oružanih snaga je stabilno, stanje drugog koji se nalazi u Karlovcu, liječnici još uvijek rade i upravitelj će vam reći više. Došao sam zahvaliti osoblju Opće bolnice Karlovac bolnice na odličnoj, pravodobnoj reakciji i nadajmo se da će sve biti dobro. Što se dogodilo utvrdit će povjerenstva koja smo formirali, jedno povjerenstvo na razini postrojbe, jedno na razini Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera – rekao je Buljević, a upitan da li se dogodila ista situacija kao i prije četiri godine rekao je da ovakav slučaj nisu imali do sada.

cerovac

- Još nemamo rezultate sa očevida, što se dogodilo utvrditi će povjerenstvo i to će biti vrlo skoro. Na vježbi je sudjelovala cijela generacija – rekao je Buljević.

Na pitanje što je eksplodiralo, Buljević je rekao da još uvijek ne može govoriti o kojem se sredstvu radi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)