Obavijesti

News

Intervju s Braćom Sinković: Od treninga do modnih outfita

Intervju s Braćom Sinković: Od treninga do modnih outfita
3

Kao što dečki i sami kažu, sport prožima svaki dio njihova života pa stoga ne čudi da su upravo Braća Sinković ambasadori Red Bull modne linije, dostupne samo na Abrakadabra.com

Braća Valent i Martin Sinković, hrvatski favoriti za zlatnu medalju u dvojcu na pariće na nadolazećim Ljetnim olimpijskim igrama i Red Bull sportaši, vrijedno se pripremaju za Rio de Janeiro. Našli smo se s njima na prekrasnom Perućkom jezeru tijekom snimanja za novu Red Bull modnu kolekciju – udobnu i funkcionalnu casual kolekciju ekskluzivno dostupnu na webshopu Abrakadabra.

Provjerite što su nam povjerili o pripremama i treninzima za Olimpijske igre, ali i najdražim modnim kombinacijama za različite prigode.

Što vam je najveći izazov u pripremama za Rio, odvojenost od obitelji i prijatelja, izolacija ili nešto drugo?

Valent: Po nama je u cijelom ovom pripremnom ciklusu najveći izazov opravdati naša očekivanja koja smo sami postavili, ali samim tim i očekivanja svih drugih. Već dvije i pol godine nismo izgubili nijednu utrku i slovimo za najveće favorite na Olimpijskim igrama. Potpuno smo posvećeni našim treninzima, tehnici i izvedbi zaveslaja, a o izolaciji, odvojenosti i ne razmišljamo jer su to neke stavke koje prihvatite na početku svoje karijere.

Imamo sreću što svi oko nas imaju potpuno razumijevanje za naše rasporede, treninge, obaveze i što su nam potpuna podrška u svemu tome. Bez podrške najbližih i našega tima niti naš uspjeh ne bi bio toliki.

Već godinama trenirate na jezeru Peruća. Zašto ste odabrali baš to jezero?

Martin: Na Perućkom jezeru, uz zagrebački Jarun kao naše matično jezero, imamo najbolje uvjete za treniranje. Najvažnije od svega je što nas trener, Nikola Bralić, može pratiti u čamcu i na taj način snimiti svaki detalj naše tehnike. Nakon mirnog Jaruna, dobro nam dođe lagano strujanje i valovi.

S obzirom na to da nas u Riju očekuju možda i pomalo nezgodni vremenski uvjeti – valovi, vjetar, ometanja – tu nam je idealno za treniranje i pripremu. Izdržljivost i snaga bit će najvažniji na Olimpijskim utrkama, što znači da će nam konkurencija biti bliža, ali mi smo skoncentrirani na utrku i ništa drugo. Znamo da nam nitko neće pokloniti olimpijsko zlato i da je sve na nama.

Postoji li neka emotivna povezanost s tim jezerom? 

Valent: Nismo o tome nikad razmišljali, ali s obzirom na to da već godinama tamo treniramo i ostvarujemo izvrsne rezultate, ne bismo mijenjali mjesto priprema! Možda nam donosi sreću, vidjet ćemo i to 11. kolovoza!

Opišite nam kako izgleda vaš prosječan trening. 

Martin: Na jednom treningu prođemo veslajući i po dvadesetak i više kilometara. Intenzitet i snaga ovise o periodu priprema. Sada su treninzi u punoj snazi, posljednjih tjedan dana smanjujemo intenzitet i brusimo tehniku. Ujutro smo na vodi, popodne treninzi snage – ili trčanje ili bicikl ili teretana.

Koliko su vam bitni udobnost i kvaliteta odjeće u kojoj vježbate i pripremate se za Olimpijske igre?

Valent: Jako nam je važno da odjeća bude udobna i kvalitetna. Nije poželjno da nam smeta ili nas koči u našem treniranju. I treninge i utrke veslamo u veslačkim kostimima koji su prilagođeni nama i nemamo problema.

Volite li i privatno nositi sportsku odjeću ili volite obući neki smart casual, poput traperica, majice, košulje, i sl.?

Valent: Najviše vremena provodim u sportskom izdanju, ali volim situacije u kojima se treba ponekad i dotjerati. Nekako se dobro osjećam kad malo promijenim, iako moram priznati da mi je casual izdanje najdraže.

Martin: Ja preferiram sportsko odijevanje uvijek. U tome se nekako najugodnije osjećam i tu sam svoj na svome. Naravno, kada situacije nalažu, onda se prilagodim i odjenem sve što je primjereno situaciji i događaju.

Pridajete li privatno značaj modi ili vam je bolji casual stil u kojem se dobro osjećate?

Valent: Volim izgledati dobro i pogledam uvijek što je u trendu, ali većinu vremena provodim u sportskoj odjeći.

Martin: Meni je najvažnije da je čisto i uredno, a za modu se pobrine moja supruga Manuela.

Uskoro će se Braća Sinković uputiti u Brazil, a prema razini motivacije i vrijednim treninzima predviđamo im veliki uspjeh. Kao što dečki i sami kažu, sport prožima svaki dio njihova života pa stoga ne čudi da su upravo oni angažirani kao modeli Red Bull fashion brenda, koji je dostupan samo na webshopu Abrakadabra. Ako se i vama sviđa način života i modni odabir Braće Sinković, trenutno vas čeka ekskluzivan popust od 30% na Red Bull kolekciju, uz besplatnu dostavu, obročno plaćanje i mnoge druge pogodnosti.

Martinu i Valentu, još jednom, želimo puno sreće u vrućem Riju!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca