Obavijesti

News

Komentari 1

Ipak se kreće: Ambulanta u Odri bit će otvorena tijekom 2021.

Ipak se kreće: Ambulanta u Odri bit će otvorena tijekom 2021.
6

Području zagrebačkog naselja Odra gravitira oko 10.000 ljudi. Sve je više mladih obitelji, broj djece u školi je narastao no problem im je doći do liječnika.

VIDEO

Do kraja godine će se definirati kompletan projekt ambulante u Odri te bi se trebale izdati sve dozvole. Za tu je stavku u proračunu Zagreba namijenjeno 2 milijuna kuna. Otvaranje bi imali tijekom 2021., rekao nam je u srijedu Zvonimir Bulić, vijećnik Mjesnog odbora Odra. 

Za tu svrhu pronašli su staru zgradu u kojoj je nekad bila pošta te trenutno nije u funkciji. Obišao ju je tijekom srijede ujutro i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je optimističan oko njezinog uređenja.

- Sve je u kašnjenju zbog potresa. Naime, bila je potrebna dodatna statička provjera objekta i nasreću statika nije narušena - kazao je Bulić.

Na gradu je da ispregovara koliko će točno timova ondje biti, a uredit će prostor za dva liječnika opće medicine te preko potrebnu pedijatriju. Ona je specifična jer prostor treba biti odvojen kako se ondje ne bi miješala zdrava i bolesna djeca. 

- Mi u Odri smo trenutno prisiljeni snalaziti se. Neki idu u Dugave i Sigeti, drugi u Veliku Goricu, a treći u Hrašće. Ondje su nekad bila dva liječnika, no jedna je otišla u mirovinu. Bila je u svom prostoru pa ga netko ne može 'naslijediti'. Drugi prostor u tom mjestu je neadekvatan za slabo pokretne - rekao je Bulić i dodao kako tom području Zagreba gravitira oko 10.000 ljudi. Niču nove kuće, dolaze mlade obitelji te im je narastao i broj školaraca. Ambulanta im je, kaže, osnova za normalan život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca