News

Komentari 211

Iselio iz barake: Mijo Crnoja se prijavio na adresu u Zagrebu

Iselio iz barake: Mijo Crnoja se prijavio na adresu u Zagrebu

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja iselio je s adrese Gradna 85G u Samoboru. Prvi put se prijavio na adresu svog zagrebačkog stana u kojem živi još od 1998.

Najpoznatija daščara u Hrvatskoj izgubila je svog jedinog stanovnika. Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja iselio se s adrese Gradna 85G u Samoboru . Prvi put se prijavio na adresu svog zagrebačkog stana u kojem, prema vlastitom priznanju, živi još od 1998. godine.

Ministar rekorder po najkraćem ministarskom stažu, očito je odlučio regulirati svoj status prebivališta . Kako smo već objavili, ovaj tjedan je bio na razgovoru u samoborskoj Gradskoj upravi i zatražio građevinsku dozvolu za obiteljsku kuću koju bi trebao sagraditi na mjestu daščare.

POGLEDAJTE VIDEO: Mijo Crnoja zatražio građevinsku dozvolu

Samobor mu je dao, kao stambeno nezbrinutom branitelju, zemljište od 665 kvadrata za izgradnju obiteljske kuće . Prema ugovoru ju je trebao izgraditi do 2013., ali to nije učinio. Samobor ipak zasad neće tražiti zemljište nazad, ali mu je poručio da pogrešno tumači da može s njim raspolagati.

Postoji još niz neodgovorenih pitanja oko bivšeg ministra . Primjerice, dobio je 2009. i kredit preko ministarstva branitelja od 56.000 eura za izgradnju kuće. Bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević je rekao da je morao početi graditi u godinu dana ili se ugovor raskida. Ugovor s Crnojom nije raskinut, a on je ustvrdio da može s novcem što želi.

Iz Ministarstva branitelja već pet dana nam ne odgovaraju koliko je država potrošila novca za subvencioniranje Crnojina kredita u zadnjih šest godina. Također, već drugi tjedan nam ne odgovaraju zašto je dobio kredit ako je imao stan .

Također, nije poznato niti je li Crnoja (ne) plaćao porez u Samoboru ili Zagrebu jer je na različitim adresama u Samoboru s nula posto prireza prijavljen već 12 godina.

U obranu Crnoje, Tomislav Karamarko je rekao da nema nikakvih elementa kaznenih djela, nego samo prekršaj. Međutim, niti on, niti Vlada nisu predočili javnosti argumente na osnovu kojih je to zaključeno.