News

Komentari 8

ISIL oslobodio 270 od 400 otetih civila na istoku Sirije

ISIL oslobodio 270 od 400 otetih civila na istoku Sirije

Nakon oslobađanja dijela civila, većinom žena i djece, teroristi ISIL-a i dalje u zatočeništvu drže muškarce između 14 i 55 godina starosti radi daljnjeg ispitivanja

Islamska država (ISIL) oslobodila je u utorak 270 od oko 400 civila koje su proteklog vikenda zarobili na istoku Sirije, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

ISIL je oko 400 osoba zarobio nakon napada na grad Deir Ezor, u kojem su ubili najmanje 135 ljudi. Nakon oslobađanja dijela civila, većinom žena i djece, ISIL u zatočeništvu i dalje drži muškarce između 14 i 55 godina starosti radi daljnjeg ispitivanja, rekao je voditelj SOHR-a Rami Abdel-Rahman.

Dodao je kako su islamski militanti u utorak opkolili još 50 ljudi u nekim područjima Deir Ezora, glavnog grada istoimene pokrajine koja je u zadnje vrijeme pod žestokim pritiskom ISIL-a jer njezino područje povezuje Raku, glavni grad Islamske države u Siriji, s područjem pod kontrolom islamista u susjednom Iraku.

SAD su u utorak oštro osudile nasilje nad civilima u Deir Ezoru i zatražile njihovo hitno oslobađanje. "Zahtijevamo hitno i bezuvjetno oslobađanje svih zarobljenih civila i onih koje u zatočeništvu drži ISIL", izjavio je glasnogovornik američke administracije Mark Toner.   

Najčitaniji članci