Obavijesti

News

Komentari 1

Ispalio tri hica i ranio ga, a kaže kako je pištolj slučajno opalio

Ispalio tri hica i ranio ga, a kaže kako je pištolj slučajno opalio
3

Josipa Štefeka se tereti među ostalim i za pokušaj teškog ubojstva Ive Prakljačića, vlasnika mjenjačnice Ivo-Pero Promet. Upucao ga je lani 11. kolovoza

VIDEO

Kriv sam i žao mi je, ali nisam htio nikoga ubiti. Ne znam kako je došlo do repetiranja pištolja i opaljenja. Mislim da sam udario rukom u nešto. Pištolj mi je dala treća osoba kojoj, zbog sigurnosti svoje obitelji, ne želim reći ime, kazao je u svojoj obrani Josip Štefek (39), protiv kojeg se na velikogoričkom Županijskom sudu vodi postupak, među ostalim i zbog pokušaja teškog ubojstva Ive Prakljačića, vlasnika mjenjačnice Ivo-Pero Promet. Upucao ga je lani 11. kolovoza. Prema optužbi, ušao je u mjenjačnicu na zaprešićkoj tržnici oko 14 sati i ispalio tri hica prema vlasniku koji je ipak uspio zatvoriti neprobojna vrata. Dva su zrna ozlijedila vlasnika, jedan mu je prošao kroz rame, a drugi mu je raznio desnu nadlakticu radi čega je Prakljačić danas invalid. Spasili su ga liječnici.

Treće zrno, koje je probilo staklo i profijukalo jednoj ženi pored glave, završilo je kod mesnice, ali čahura nije odmah nađena. Pronašao ju je sam vlasnik i dostavio je sutkinji Aleksandri Holjevac 25. rujna, dva dana nakon obavljene rekonstrukcije i to kada je krenuo u demontiranje objekta.

- Sad je sjelo sve na mjesto - komentirao je vještak balističar Damir Tomašek i potvrdio da se radi o čahuri iz pištolja iz kojeg je ranjen Prakljačić. Sa Štefekom je za druga razbojništva optužen i Ivan Jelinić (44) koji je još prilikom prvog ispitivanja sve priznao i prokazao Petra Barukčića (55) kao treću osobu, glavnog organizatora koji im je priskrbio pištolj, odjeću i prijevoz. Osim za ranjavanje Prakljačića, tužiteljstvo ih tereti za pet razbojništva u benzinske postaje i pošte tijekom srpnja i kolovoza lani. Štefek i Jelinić su pljačkali, a Barukčić ih je čekao u automobilu. On se još nalazi u bijegu. Plijen, više od 100.000 kuna dijelili su na tri dijela.

Štefek je u to vrijeme više od godinu dana bio u bijegu jer se nije vratio u Lepoglavu na odluženje kazne od 11 godina i dva mjeseca zbog niza kaznenih djela, krađa, prijevara, poticanja na krivotvorenje, lažnog iskaza i držanja oružja. Jelinić je postao poznat kada ga je, nakon jedne pljačke, u filmskoj potjeri ulovio bivši boksač jureći na biciklu kojeg je uzeo nekom djetetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...