Obavijesti

News

Komentari 107

Ispovijest: 'Dr. Davorin Diklić kriv je za smrt moga muža Ilije'

Ispovijest: 'Dr. Davorin   Diklić kriv je za smrt moga muža Ilije'
3

Protiv uhićenog bjelovarskog liječnika Ružica Crnov (43) podigla je tužbu. Krivi ga za smrt supruga Ilije, koji se nakon operacije dr. Davorina Diklića nije probudio

VIDEO

Suprug je bolovao od čireva na želucu. Liječnici su rekli da je to rutinska operacija, ali nakon nje Ilija više nije dolazio svijesti, sa suzama u očima govori Ružica Crnov (43) iz Bjelovara. 

Njezinog muža Iliju je početkom listopada 2008. godine operirao bjelovarski kirurg Davorin Diklić, koji je u petak uhićen po nalogu Općinskog državnog odvjetništva. Ružica je uvjerena da je isti liječnik kriv i za smrt Ilije. Protiv njega je podigla tužbu. 

Po riječima liječnika ta je operacija rutinska, ali Ilija više nije dolazio svijesti, kaže Ružica koja je ostala sama s četvero djece

Nakon prve operacije Ilija se nije budio. Diklić ga je još jednom operirao, ali stanje mu se nije popravljalo. Nakon nešto manje od tri tjedna preminuo je. 

- Svaki put kad sam pokušala doći u kontakt s Diklićem, izbjegao me. Stariji sin nije dao da se obavi obdukcija, jer ga je, uvjerena sam, na to nagovorio dr. Diklić koji je s njim kontaktirao - govori Ružica, koja je nakon suprugove smrti ostala sama s četvero djece. 

Dodaje kako dugo vremena nije mogla dobiti dokumente iz kojih bi se mogla vidjeti dijagnoza i uzrok Ilijine smrti. Uvjerena je da bi njezin muž i danas bio živ, samo da ga je operirao neki drugi liječnik. 

Kasnije sam pokušavala doći do dr. Diklića, ali uvijek bi me nekako izbjegao, uvjerena je Ružica

Postupak u kojem tuži Diklića je u tijeku. On je trenutno u pritvoru, koji mu je sutkinja odredila zbog eventualnog utjecaja na svjedoke, koje moraju ispitati. Brani se šutnjom. 

Policija je Diklića uhitila u petak i protiv njega podnijela kaznenu prijavu. Terete ga da je ugrozio zdravlje više pacijenata, a jedan od njih je ostao bez noge. 

- Jako nam je žao što je ponovno naša bolnica u žiži zbivanja i to u negativnom kontekstu - rekao je pomoćnik ravnatelja bjelovarske Opće bolnice. Dodao je kako ih iz policije nisu informirali o uhićenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece