Obavijesti

News

Komentari 37

Ispovijest Hrvata kojem nije bilo suđeno igrati za Hrvatsku

Ispovijest Hrvata kojem nije bilo suđeno igrati za Hrvatsku
1

Hrvatski golgeter zabija za Švicarsku. Mario Gavranović nije želio slaviti kad je zabio dva gola na Poljudu, a ističe da bi volio da je mogao postizati golove za Vatrene...

VIDEO

Mario Gavranović (22) nedavno je za Švicarsku u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske na splitskom Poljudu zabio dva gola i pokvario debi izborniku Igoru Štimcu. Napadač je to hrvatskih korijena, koji je 1989. godine rođen u Luganu. Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prošle je godine rekao kako bi zbog tako dobrih igrača išao spavati i u šator, samo da ih nagovori da dođu igrati za Hrvatsku. 

HNS je zvao Marija, ali je veliki švicarski trener Hitzfeld ipak bio brži i Gavranović je u ožujku prošle godine debitirao za ovu reprezentaciju. S Ivanom Rakitićem igrao je zajedno u Schalkeu. Lani je u Ligi prvaka zabio gol Valenciji i odveo Schalke u četvrtfinale Lige prvaka, ipak Nijemci ga nisu htjeli zadržati pa je na početku ove sezone potpisao za Zürich. S dva gola Hrvatskoj na Poljudu pokazao je kako je riječ o dobrom napadaču. 

Veza za intervju s Gavranovićem bio nam je Ivan Rakitić, koji je jedan od njegovih najboljih prijatelja. Raketa je i prije dvije godine tvrdio kako Marija trebamo uzeti u našu reprezentaciju, ali to nije pomoglo. 

24express: Rođeni ste u Švicarskoj i cijeli život živite tamo, odakle je podrijetlo vaše obitelji? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otac Petar i mama Ivanka su iz Gradačca iz BiH. U Švicarsku su došli godinu dana prije mog rođenja. Imam još dva brata, Ivana, koji je stariji od mene, i Alena, koji je mlađi. Alen također igra nogomet, u amaterima Rapid Lugana. Nije loš, možda se uspije probiti i dalje. 

24express: Kako to da ste se odlučili igrati za Švicarsku, a ne Hrvatsku? 

Prošle godine zvao me švicarski izbornik Hitzfeld, a ubrzo nakon toga i tadašnji hrvatski izbornik Bilić. Obojica su me htjeli u reprezentaciji, ali sam se za Švicarsku odlučio zbog toga što sam znao da ću tamo prije dobiti priliku. Konkurencija u Hrvatskoj je ipak jača. Debitirao sam za Švicarce u ožujku prošle godine, a utakmica u Splitu bila mi je prva nakon godinu dana. Nije mi žao što sam donio takvu odluku. HNS je bio pomalo neodlučan, bilo je tu još dosta komplikacija, ali ne bih se htio vraćati na to. Sve se to brzo odvilo, možda bih danas odlučio drugačije. Tko to zna. 

24express: Što su vam na tu odluku rekli roditelji? 

Oni su više bili za Hrvatsku, ali podržali su me kad sam se odlučio za Švicarsku. Došli su me gledati na Poljud. Bili su ponosni zbog mojih golova, naravno da navijaju za Hrvatsku, ali u toj su utakmici ipak bili za sina. Mama i tata me idu gledati kad god mogu, kad znam da su na tribinama, igram puno bolje.

Cijeli intervju pročitajte u 24sata Expressu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a