Obavijesti

News

Komentari 31

Ispovijest poludjelog vojnika: Pio sam krv mrtvih džihadista

Ispovijest poludjelog vojnika: Pio sam krv mrtvih džihadista
1

Bivši britanski vojnik koji je pobjegao ratovati u Siriju bez da je rekao svojoj obitelji, a tamo se pridružio "vučjem čoporu" Kurda, ispričao je svoju potresnu priču

VIDEO

Nekadašnji britanski vojnik Tim Wordsworth kojeg njegovi kurdski vojni drugovi nazivaju i 'Tim kanibal' u potresnoj je ispovijesti otkrio kako je otišao iz udobnosti Londona u borbu protiv ISIS.a u Siriju, a njegovu priču prenosi Daily Mail.

Tim je otkrio kako je ispalio barem 1000 metaka u pripadnike ISIL-a dok se borio s Narodnim jedinicama za zaštitu sirijskog Kurdistana (YPG). Taj je oženjeni 39-godišnjak rekao kako je osjetio poriv boriti se protiv tih 'bolesnika' zbog nedovršenog posla koji je imao u vojsci te kao odgovor na pokolj više od 1000 Jazida od strane ISIL-a u kolovozu 2014.

Nadimak kanibal zaradio je jer je pio krv mrtvih džihadista dok ih je prebacivao do masovne grobnice.

Krvave scene koje će ga pratiti cijeli život

Opisao je borbe kao 'Prvi svjetski rat' i otkrio nezamislive strahote kojima je svjedočio, poput gledanja mrtvih boraca tako osakaćenih da su im čeljusti bile razvučene iznad lubanje.

Boravio je u kućama gdje su nekadašnji stanari bili brutalno ubijeni, dok bi ulicama sela koje su uspjeli osloboditi od ISIS-a lutali izgladnjeli psi i mačke.

- Gledao sam unakažena lica djevojčica koje još nisu ušle u pubertet, a ovi su im divljaci bacali kiselinu u lice jer se nisu htjele seksati s njima. Alternativa je bila naprosto ih zatući i baciti u jamu - ispričao je.

Preživljavanje je čudo

- Stvarnost tog rata, ozljeda i totalnog užasa smrti najgori je jebeni doživljaj koji itko može iskusiti. Ipak, kad ratujete tamo, osobito protiv takvih životinja sa suprotne strane i s Kurdima koji vam drže leđa, cijela stvar vas uvuče. To što sam preživio je pravi blagoslov - kaže Tim.

On je proveo pola godine boreći se s YPG-om te se nakon toga pridružio vladinoj vojsci iračkog Kurdistana, boreći se protiv ISIS-a u Iraku. Tamo je bio zarobljen tri mjeseca nakon što je uvrijedio kurdskog predsjednika Masouda Barzanija za što je i sam kasnije priznao da je bio glup potez. Prije toga tim nije sudjelovao u ratu, već samo u mirovnim misijama u Bosni i na Kosovu, a danas se nada kako više neće morati ratovati, već mu je želja podučavati druge vojnike streljaštvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag