News

Komentari 152

Ispričavaju se: Prijava i kazna policajcu za homofobni ispad

Ispričavaju se: Prijava i kazna policajcu za homofobni ispad

IZ PU bjelovarsko-bilogorske u priopćenju su objasnili da će protiv policajca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. Kazna je od 5 do 30 tisuća kuna

Nakon što su Udruge Iskorak i Kontra reagirale na neprimjereni komentar koji na Facebooku objavio bjelovarski policajac nakon ubojstva Gorana Trbojevića, PU bjelovarsko-bilogorska priopćila je kako će protiv njega podnijeti optužni prijedlog. 

- Vezano za komentare policijskog službenika koji su se pojavili na stranicama Facebooka nakon ubojstva 22. travnja 2012. u Bjelovaru, obavještavamo da su djelatnici za zakonitost postupanja PU bjelovarsko-bilogorske i Unutarnje kontrole Ministarstva unutarnjih poslova utvrdili postojanje prekršaja po Zakonu o suzbijanju diskriminacije - stoji u priopćenju. 

''Pederčine i smradovi su obadva, sad će napokon biti više mira od njih….Neka, baš mi je drago, da se još par njih u gradu hoće posmicat Bjelovar bi bio kao bajka'', napisao je policajac. 

Iz Udruga Iskorak i Kontra podsjetili su kako je državnim službenicima dužnost štititi sve građane i građanke bez obzira na spolnu orijentaciju. 

Damiru Bivolu odredili pritvor od 30 dana

Sudac istrage bjelovarskog Županijskog suda, na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, u utorak je odredio pritvor Damiru Bivolu (26) u trajanju od 30 dana koji je osumnjičen za ubojstvo Gorana Trbojevića iz Bjelovara. Podsjećamo, Bivol je, nakon svađe, s nekoliko udaraca nožem u leđa usmrtio svog ljubavnika.

Najčitaniji članci