News

Komentari 78

Istarske plaže i kampovi raj za pedofile: Uhitili su ih već osam, među njima su i strani turisti

Istarske plaže i kampovi raj za pedofile: Uhitili su ih već osam, među njima su i strani turisti

Djecu na plažama su snimali kamerama i satovima, jedan se čak s njima spuštao niz tobogan. Njega su uočili roditelji da se čudno ponaša, a u drugim slučajevima su reagirali zaštitari

Čini se kako je Istra tijekom ove turističke sezone raj za pedofile, a to potvrđuje i najnoviji slučaj iz Rovinja. Policijski službenici uhitili su ovoga puta dvojicu njemačkih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju. U srijedu u poslijepodnevnim satima u jednom kampu na rovinjskom području državljanin Njemačke snimao je djecu mobitelom kraj ugostiteljskog objekta. 

Drugi je pak snimao djecu podvodnom kamerom na plaži. “Obojica su uhićena, oduzeti su im predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje”, rekli su iz istarske policije. 

Riječ je o 41-godišnjaku i 56-godišnjaku. Ovo je čak osmi slučaj raskrinkavanja pedofila u Istri tijekom ove turističke sezone. Prijašnji slučaj otkrivanja pedofila dogodio se samo nekoliko dana ranije, 20. kolovoza, kad je muškarac golu djecu snimao kraj tobogana i na bježao zaštitarima kad je uhvaćen. 

I tog puta sve se događalo na rovinjskom području. Muškarca su tad uočili gosti turističkog kampa koji su rekli da se muškarac čudno ponašao u blizini djece kraj vodenog tobogana. Usmjeravao je ručni sat prema djeci, spuštao s njima toboganom, a kad mu je zaštitar prišao, pedofil je počeo bježati. 

“Zaštitari su ga ubrzo zaustavili i držali do dolaska policijskih službenika”, rekli su u policiji. 

Nije samo Rovinj na meti pedofila. U Poreču je 13. kolovoza uhićen 47-godišnji ruski državljanin koji je mobitelom na plaži u Vrsaru fotografirao golu djecu. Još 5. kolovoza na području Buja Slovak (41) također je snimao golu djecu u jednom turističkom kampu, a 3. kolovoza u Rovinju je 42-godišnji njemački državljanin isto učinio na plaži. 

Krajem srpnja opet je Rovinj bio na meti pedofila te je tako uhićen 44-godišnji Rus koji je 27. srpnja također na plaži snimao i fotografirao djecu, dok se jedan slučaj snimanja djece dogodio u WC-u jednog objekta.

Najčitaniji članci