Obavijesti

News

Komentari 13

Istra i dalje želi zatvoriti škole, knjižnice, dvorane, klubove...

Istra i dalje želi zatvoriti škole, knjižnice, dvorane, klubove...
1

Od Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske traži se odgoda svih prvoligaških i drugih sportskih natjecanja, odnosno mogućnost održavanja istih bez prisustva gledatelja

VIDEO

Na današnjoj 19. sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije, na kojoj su prisustvovali i zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin, istarski gradonačelnici, te načelnici stožera civilne zaštite istarskih gradova, doneseni su zaključci s ciljem sprječavanja epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19, a koji su potom upućeni Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH, odnosno potpredsjedniku Vlade RH i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću te premijeru Andreju Plenkoviću.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:59

Istarska županija tako će odgoditi do daljnjega sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru. Gradskim i općinskim ustanovama nalaže se zatvaranje kino dvorana, knjižnica i čitaonica te klubova, zatim prostora udruga civilnog društva, saveza i zajednica udruga, kao i prostora koje te udruge koriste za manifestacije. 

Također, preventivno će se zatvoriti svi sportski objekti, dvorane, bazeni, sportski tereni i igrališta, o čemu će svi biti obaviješteni putem Saveza sportova županije i gradova. Gradonačelnici i načelnici donijet će potrebne odluke za učinkovitu provedbu navedenog.

Misterij: Što to Turska radi da nema niti jedan slučaj korone?!
Misterij: Što to Turska radi da nema niti jedan slučaj korone?!

Gradovi i općine, odnosno turističke zajednice na njihovim područjima će, putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Republike Italije, te će informacije o istima dostaviti nadležnoj sanitarnoj inspekciji, radi daljnjih postupanja. 

Od Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske traži se zatvaranje svih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te visokoobrazovnih institucija na području Istarske županije do 14. travnja 2020. godine. 

Od Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske traži se odgoda svih prvoligaških i drugih sportskih natjecanja, odnosno mogućnost održavanja istih bez prisustva gledatelja.

​Predloženim mjerama smanjuje se rizik daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19 na području Istarske županije. Unazad petnaest dana je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije na području Republike Italije, s povećanim brojem oboljelih osoba, kao i smrtnih slučajeva te nekontroliranog širenja virusa. Istarska županija teritorijalno je najbliža Republici Italiji te je uz nju vezana dnevnim kretanjima stanovništva. 

Avion iz Milana satima čekao na Plesu, piloti nisu smjeli van
Avion iz Milana satima čekao na Plesu, piloti nisu smjeli van

Upravo zbog brojnih dnevnih migracija, te dolazaka vikend turista u istarske krajeve ima se vrlo vjerojatan povećani unos uzročnika virusa, a koji još nije evidentiran. Proteklog vikenda zabilježen je značajan broj dolazaka turista, odnosno cijelih obitelji s registriranih područja zaraze. Sve navedeno povećava vjerojatnost pojave većeg broja oboljelih na Istarskom području, rečeno je na današnjoj sjednici. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...