Istraga: Na djeci s teškoćama u razvoju zaradio 650.000 kuna? | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraga: Na djeci s teškoćama u razvoju zaradio 650.000 kuna?

Slaven Vujić je osnovao udruge Senzori i Grad Anđela. Sumnja se da pribavljao novac putem donacija i zatim ga nezakonito trošio, a Goran Gorup mu je pomogao izdajući fiktivne račune udrugama

Davor Višnjić/Pixsell
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
54 komentara

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici i službeno je pokrenulo istragu protiv Slavena Vujića, poznatijeg kao tata Slaven, kojeg se sumnjiči da je zlorabio humanitarnu pomoć prikupljenu za djecu s teškoćama u razvoju, javlja Nacional.

Vujić je bio predsjednik Udruga Senzori i Grad anđela, a istražitelji sumnjaju da je gotovo dvije i pol godine zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama. Humanitarnu pomoć Vujić je organizirao, iako nije imao rješenje nadležnog ureda državne uprave, što je nužno prema Zakonu o humanitarnoj pomoći.

Istražitelji sumnjaju da je Vujić, na nezakonit način, potrošio više od 650.000 kuna.

Prema navodima istražitelja, Vujić je dio od prikupljenih više od 990 tisuća kuna za jednu udrugu, trošio u trgovinama na račun te udruge, dizao gotovinu, prebacivao dio novca na vlastiti zaštićeni račun, te na ovršni račun. Za korištenje novca na računu ovlastio je još dvoje ljudi, koji su također kupovale po dućanima i podizale gotovinu.

Nakon toga je drugookrivljeni direktor trgovačkog društva (38) u cilju prikrivanja prethodno opisanih radnji, sastavio dva računa u kojima je neistinito naveo da je to društvo prodalo udruzi raznu robu u vrijednosti od 15.042,50 kuna. Navodno je riječ o Goranu Gorupu.

U rješenju DORH-a navodi se kako je Vujić tu udrugu oštetio za 400.163,69 kuna. 

Također,  sumnja se da je prvookrivljeni Vujić od 20. svibnja 2016. do 23. svibnja 2017., za drugu udrugu prikupio ukupno 420.748,48 kuna.

- Potom je s računa te udruge isplatio određene iznose na račun trgovačkog društva i na račun prve udruge te podigao i za sebe zadržao određeni iznos pričinivši ukupnu štetu od 250.687,50 kuna. Osnovano se sumnja i da je drugookrivljeni direktor trgovačkog društva; u namjeri prikrivanja navedenih isplata; sastavio tri računa u kojima je neistinito naveo da je to društvo prodalo toj drugoj udruzi raznu robu u vrijednosti od 65.418,75 kuna - stoji u rješenju DORH-a.

Možda vas zanima i ovo:
Message