Obavijesti

News

Komentari 133

Horvatinčića pustili iz pritvora, oduzeli mu vozačke dozvole

Horvatinčića pustili iz pritvora, oduzeli mu vozačke dozvole
5

Posljednje svjedoke su ispitali u srijedu. Poduzetnik Tomislav Horvatinčić je od novinara pobjegao kroz sporedni izlaz i navodno je krenuo prema Zagrebu

VIDEO

Velimir Došen, odvjetnik Tome Horvatinčića kaže da je njegov klijent izašao iz zgrade pritvora te da je već prošao odmorište Krka na A1 i da se voze prema Zagrebu.

- Neće se zaustaviti jer ih prate novinari. Mislio sam sa popijemo piće , ali on je odmah odlučio otići - rekao je Došen. Horvatinčić je u dogovoru s pravosudnom policijom pobjegao od novinara na neki od ulaza koje nikada ne koriste.

Istražni sudac Branko Ivić donio je odluku u petak poslijepodne o puštanju Tomislava Horvatinčića da se brani sa slobode. Pritvor u kojem je 30 dana istječe mu u 18 sati. Posljednji svjedoci ispitani su u srijedu, tako da je obrana još jučer očekivala da će sudac pustiti Horvatinčića. Horvatinčiću su oduzeli vozačku dozvolu, a ne smije voziti ni brod. Ukoliko ga za trajanja te zabrane zateknu za upravljačem, Horvatinčić se vraća u pritvor. Sudac je napomenuo da Horvatinčić ne smije upravljati motornim vozilima svih kategorija i plovilima bilo koje vrste.

- Za jedan trenutak ako bude zatečen u upravljanju bilo kojim vozilom ili bilo kakvim plovilom, on se vraća u pritvor. Ovdje moram naglasiti da pritvor nije i ne smije biti kazna. Pritvor je krajnja mjera koja se određuje, ako se ista svrha ne može ostvariti nekom drugom mjerom. U ovom slučaju sud smatra da je naložena mjera opreza u ovom slučaju dovoljna da okrivljenik neće upravljati vozilima i plovilima dok traje postupak - objasnio je svoju odluku sudac. 

Odvjetnici Tome Horvatinčića kazali su kako su očekivali ovakvu odluku te da pritvor nije bio potreban. Horvatinčić će odmah po izlasku kontaktirati obitelj stradalih Talijana te da će im uz policu osiguranja broda ponuditi i obeštećenje.

Odvjetnica obitelji poginulih Talijana, Ana Marie Laškarin, kazala je kako je razočarana odlukom suca te da je s obzirom na njegovo ranije ponašanje u prometu itekako trebao ostati u pritvoru. Odvjetnica dodaje kako zna da će obitelj poginulih Talijana biti razočarana nakon što čuje vijest o puštanju Horvatinčića, piše Večernji list.

Tomislavu Horvatinčiću, koji je sredinom kolovoza kod Primoštena gliserom naletio na jedrilicu prilikom čega je živote izgubilo dvoje talijanskih državljana, pritvor je određen samo na osnovu opasnosti od utjecaja na svjedoke.

DORH je u petak podnio novi zahtjev za određivanjem pritvora i na osnovu opasnosti od ponavljanja djela.

Potvrdila je to općinska državna odvjetnica iz Šibenika Irena Semečić. Novi zahtjev obrazložen je na temelju informacija o nizu Horvatinčićevih prometnih prekršaja na cesti, ali i na temelju potvrde da je Horvatinčić ranije kažnjavan zbog glisiranja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca