News

Komentari 6

Istražni zatvor za četvorku koja je nasmrt pretukla Čengića: Iza rešetaka će čekati suđenje

Istražni zatvor za četvorku koja je nasmrt pretukla Čengića: Iza rešetaka će čekati suđenje

U optužnici se navodi da je Ivor V. (29) je snažnim udarcem šakom u glavu oborio Čengića na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom u čemu su mu se pridružili i ostali

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu u utorak je donijelo odluku po kojoj četvero optuženih za teško ubojstvo 35-godišnjeg Nine Čengića i dalje ostaju u istražnom zatvoru gdje će čekati početak suđenja i donošenje presude. Županijsko državno odvjetništvo po provedenoj istrazi podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Ivora V. (29), Asje (24) i Ivana (20) G. te Dominika Ž. (25) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva. Optužnicu treba potvrditi vijeće Županijskog suda i tada će početi suđenje četvero mladih.

Njih četvero ŽDO tereti da su 29. svibnja ove godine oko 4 sata, na ulici ispred Kulturane, postupajući iz osvete prema 35-godišnjem profesoru Gospodarske škole Nini Čengiću zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili teško ubojstvo. Policija je po prijavi došla ispred Kulturane, ali im nitko nije otvarao vrata. Nakon nekog vremena policajci su otišli.

U optužnici se navodi da je Ivor V. (29) je snažnim udarcem šakom u glavu oborio Čengića na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom u čemu su mu se pridružili i ostali koji su zadali brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Nino Čengić je uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda dan kasnije preminuo u Općoj bolnici Varaždin.

Najčitaniji članci